קובה סולת במילוי בשר במרק קישואים

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  ,

כדורי קובה בשר מעולים בתוך מרק מהביל של קישואים, גזרים וסלרי. מנה חמימה וטעימה לכל יום בשבוע.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 30 דקות

    50 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • סיר גדול

מצרכים למתכון

לבצק סולת

1 קילו סולת

2.5 כוסות מי ברז

3 כפות שמן

כפית מלח

למילוי בשר

750 גרם בשר טחון

4 בצלים קצוצים דק

4 כפות שמן

מלח ופלפל שחור

למרק קישואים

בצל קצוץ

גזר פרוס

2-3 קישואים פרוסים

2 עלי סלרי קצוצים

עגבנייה מגורדת

קופסת רסק עגבניות קטנה

כף גדושה סוכר

כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון שלפ

מלח ופלפל שחור

כפית פפריקה אדומה

הוראות הכנה

הכנת הקובות

את הבצק לשים היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. מכסים ומניחים ל-10 דקות.

בינתיים מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר ותבלינים ומערבבים היטב, מטגנים עד שהבשר מוכן ומעבירים למסננת לצינון.

כשהבשר התקרר יוצרים כדורים קטנים עם ידיים משומנות, כל כדור משטחים וממלאים בככפית וחצי ממילוי הבשר, סוגרים היטב.

הכנת המרק

בסיר גדול מטגנים בצל עד לשקיפות.

מוסיפים לסיר את שאר מצרכי המרק ומערבבים היטב.

כעת מוסיפים מים רותחים, כ-3/4 גובה הסיר.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עם מכסה למשך 20 דקות.

מוסיפים את הקובות לסיר (ניתן להוסיף כמה שרוצים ואת השאר להקפיא.

סוגרים מכסה ומבשלים עוד כ-20 דקות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00