מתכון לקובה דלעת וסלרי

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון לקובה דלעת שכל אחד יכול להכין - את הקובות ממלאים בבשר טחון ומבשלים במרק עגבניות וסלרי מושלם. במתכון תמצאו הדרכה להכנת בצק סולת, מילוי בשר ומרק לקובה,

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 45 דקות

    1 שעה 45 דקות

    2 שעות 30 דקות

  • סיר מרק גדול

מצרכים למתכון

למילוי

חצי קילו בשר טחון

בצל מגורד

מלח

פלפל שחור

בהרט

כוסברה קצוצה

מעט שמן

לבצק סולת

3 וחצי כוסות סולת

מעט מלח

2 כפיות שמן

כוס ורבע מים

למרק קובה

מרק

בצל קצוץ

3 עגבניות

2 כפות רסק עגבניות

כפית סוכר

כף פפריקה מתוקה

מעט כורכום

כף מרק עוף

פלפל שחור

4 גבעולי סלרי עם העלים

1 דלעת חתוכה לקוביות

מים חמים

חצי לימון

הוראות הכנה

לערבב את כל מוצרי הבצק ולתת לנוח 5 דקות.

לטגן בצל קצוץ עד לשקיפות, לגרד 3 עגבניות ולהוסיף לסיר.

להוסיף גם 2 כפות רסק, כפית סוכר, כף פפריקה מתוקה, מעט כורכום, כף מרק עוף, פלפל שחור, 4 גבעולי סלרי עם העלים, דלעת חתוכה לקוביות ולמלא את הסיר במים חמים.

להכין את מילוי הקובה - לערבב את כל מצרכי המילוי היטב.

להכין את כדורי הקובה - לקחת חתיכה קטנה מבצק הסולת וליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג קטנים, את הכדור לשטח לעיגול, לשים כפית ממילוי הבשר ולסגור את הבצק. לאחר הכנת כדורי הקובה יש להניחם על מגש רטוב במים.

להוסיף את הקובות לתבשיל (בזמן גלגול הקובות יש לעבוד עם ידיים רטובות לכן רצוי להניח קערה עם מים לידכם).

להמשיך לבשל כשעה וחצי על אש בינונית - נמוכה. לקראת הסוף לסחוט חצי לימון ולהוסיף לסיר.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

רוני חדש

21/08/2015

לא ידעתי שהמטבח העיראקי משתמש בכוסברה .ופפריקה בכלל חגיגה אולי יוצאי עיראק עברו דרך מרוקו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00