כרובית וברוקולי ברוטב בשמל

על ידי Moran Turgeman  

רוטב בשמל הוא רוטב על בסיס חלב וחמאה שמשדרג כל פשטידה. כאשר משלבים אותו עם כרובית, ברוקולי וגבינות מתקבלת מנה ראשונה טעימה במיוחד שמתאימה בדיוק לשבועות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 4 מנות

מצרכים למתכון

כרובית אחת

ברוקולי טרי / פרחים רפואים

200 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

1/4 כוס פירורי לחם

מלח ופלפל שחור

לרוטב בשמל

50 גרם חמאה

2 כפות שטוחות של קמח

1.5 כוסות חלב

תבלינים: מלח, אגוז מוסקט, פלפל לבן

הוראות הכנה

את הכרובית נפרק לפרחים, נשטוף היטב ונרתיח במים חמים עד חצי ריכוך. נסנן מהמים. במידה והברוקולי טרי נרתיח גם אותו עד חצי ריכוך.

בינתיים נכין רוטב בשמל: בסרי בינוני נמיס את החמאה, כשנמסה נוסיף לסיר קמח ונערבב בלי הפסקה. נוסיף חלב ותבלינים ונמשיך לערבב כל הזמן עד לקבלת רוטב בשמך סמיך.

נרפד תבנית בנייר אפייה, נפזר את פרחי הכרובית והברוקולי בשכבה אחת.

נפזר מעל לכרובית והברוקולי מלח ופלפל שחור, חצי מכמות הגבינות ופירורי לחם.

נשפוך על גבי הפרחים את רוטב הבשמל באופן אחיד ונפזר שוב גבינות.

נכניס את התבנית לתנור ונאפה על 180 מעלות במשך 40-50 דקות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00