FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כרובית כתומה ברוטב תפוזים • מתכון משגע

מנת מרכז שולחן משגעת שגם טעימה בטירוף וגם מרשימה; פרחי כרובית בציפוי פריך מוגשים עם רוטב תפוזים מדהים. אוהבי כרובית אמיתיים – אתם חייבים להכין את המתכון הזה!

מצרכים למתכון:

  • 1 ראש כרובית חתוך לפרחים (לא כדאי להשתמש בכרובית קפואה)

לציפוי יבש:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 1/2 כפית מלח

לציפוי רטוב:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

לרוטב תפוזים:

  • מיץ מתפוז אחד
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש
  • 1 כפית קמח עמילן (קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בצד.
  2. בקערה בינונית מערבבים את מצרכי הציפוי היבש: קמח, אבקת שום, אבקת בצל ומלח. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הציפוי הרטוב: קמח, מים, שמן ומלח עד לכדי בלילה אחידה וללא גושים.
  4. דוקרים מזלג בפרח כרובית וטובלים היטב בציפוי הרוטב, מחזיקים כמה שניות מעל לקערה ומנערים מעודפים.
  5. עכשיו מצפים את הכרובית היטב בציפוי היבש, מכל הצדדים, ומניחים בתבנית שריפדנו קודם בנייר אפייה.
  6. חוזרים על פעולת הציפוי עם כל פרחי הכרובית וממלאים את התבנית בפרחים המצופים, שומרים על רווח מינימלי בלבד.
  7. ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים 10-15 דקות, הופכים כל פרח כרובית וממשיכים האפייה עוד 10-15 דקות, עד שהכרובית מעט מזהיבה.
  8. בזמן שהכרובית נאפית מכינים את רוטב התפוזים: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב, מעבירים לסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה, מערבבים מידי פעם וממשיכים בבישול עד שהרוטב מסמיך.
  9. לאחר אפיית הכרובית מסדרים בצלחת ההגשה ומזלפים את הרוטב בצורה אחידה, מערבבים מעט כדי לצפות את כל הפרחים מכל הצדדים ובתאבון!

תמונות מהכנת המתכון

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *