מנת מרכז שולחן משגעת שגם טעימה בטירוף וגם מרשימה; פרחי כרובית בציפוי פריך מוגשים עם רוטב תפוזים מדהים. אוהבי כרובית אמיתיים – אתם חייבים להכין את המתכון הזה!
מצרכים למתכון:
- 1 ראש כרובית חתוך לפרחים (לא כדאי להשתמש בכרובית קפואה)
לציפוי יבש:
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1/2 כפית מלח
לציפוי רטוב:
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
לרוטב תפוזים:
- מיץ מתפוז אחד
- 1/2 כוס קטשופ
- 1.5 כפות סוכר
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי מיובש
- 1 כפית קמח עמילן (קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בצד.
- בקערה בינונית מערבבים את מצרכי הציפוי היבש: קמח, אבקת שום, אבקת בצל ומלח. מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את מצרכי הציפוי הרטוב: קמח, מים, שמן ומלח עד לכדי בלילה אחידה וללא גושים.
- דוקרים מזלג בפרח כרובית וטובלים היטב בציפוי הרוטב, מחזיקים כמה שניות מעל לקערה ומנערים מעודפים.
- עכשיו מצפים את הכרובית היטב בציפוי היבש, מכל הצדדים, ומניחים בתבנית שריפדנו קודם בנייר אפייה.
- חוזרים על פעולת הציפוי עם כל פרחי הכרובית וממלאים את התבנית בפרחים המצופים, שומרים על רווח מינימלי בלבד.
- ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים 10-15 דקות, הופכים כל פרח כרובית וממשיכים האפייה עוד 10-15 דקות, עד שהכרובית מעט מזהיבה.
- בזמן שהכרובית נאפית מכינים את רוטב התפוזים: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב, מעבירים לסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה, מערבבים מידי פעם וממשיכים בבישול עד שהרוטב מסמיך.
- לאחר אפיית הכרובית מסדרים בצלחת ההגשה ומזלפים את הרוטב בצורה אחידה, מערבבים מעט כדי לצפות את כל הפרחים מכל הצדדים ובתאבון!