
סלט כרוב לבן חמוץ קלאסי
על ידי Gisele מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, סלטים וירקות
מתוך מבחר הסלטים בשולחן שבת - מתכון לסלט כרוב לבן חמוץ שאפשר לשדרג עם שומשום ולהגיש ליד מנות בשר או בתוך סנדוויצ'ים. הסלט גם בריא וגם קל להכנה
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
15 דקות
15 דקות
מצרכים למתכון
חצי כרוב לבן
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן
2 כפות חומץ
מלח
פלפל
הוראות הכנה
לפרוס את חצי הכרוב לרצועות קטנות
לערבב עם מיץ לימון, שמן וחומץ
להוסיף מלח ופלפל
לכסות ולשים במקרר לפחות 3 שעות עד שיתרכך
אפשר להוסיף לסלט גם כף שומשום
ככל שהסלט ישב במקרר כך יתקבל כרוב יותר כבוש וטעים
תגידו, גם אצלכם אין שישי בלי הסלט הזה? אם כך אנחנו בטוחים שתאהבו את העמודים הבאים:

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
רחל רבקה
מתכון ממממממושלם…. תודה על כל הטיפים והרעיונות
יסכה
שלום יצא לנו הכרוב פשוט מוששש
ציפי
תודה .מכירה ואנחנו קוראים לזה "כרוב שלהשוארמות"טיפ:מעסים את הכרוב עם מלח עד שמוציא המיץ הטיבעי ומתרכך. רק אחר כך להוסיף המיצרכים.
ענתי
ענת -טעים מאוד.סלט קבוע אצלי
רונית
שמן זית או רגיל?
דגנית יחזקאל
סלט כרוב בדיוק כמו שאמא שלי הייתה מכינה ואני ממשיכה את דרכה כבר המון שנים.
אפשר לשלב עם הסלט עוד המון דברים, אני כל פעם מוסיפה דברים שונים, ממליצה להוסיף צנוברים, חמוציות, פלפל חריף מעט, גזר, סלרי, אגוזים ממש חגיגה…. ואפשר גם להוסיף כף רוטב סויה וכף רוטב טריאקי ולקבל סלט כרוב בסגנון אסייאתי.
חוה
בכל שישי אני מכינה סלט כרוב לבן לפי המתכון הזה ויוצא נהדר בכל פעם!! תודה על המתכון.
ממליצה להשתמש בקולפן כרוב
היי חנה,
ניתן להוסיף לסלט מים חמים שעוזרים לריכוך הכרוב וסוכר שנותן מעט מתיקות.
אילנה שרף
מעולה
חנה
למה להוסיף סוכר ומים חמים?
מירי מירה
להוסיף כפית סוכר
אביטל
מעולה
ס'
יצא מעולה!
טיפ: להוסיף שלוש כפות מים רותחים לפני הכנסה למקרר!
משדרג מאוד! מתכון מנצח לכל ארוחה!
אילנית
טעים הכנתי ואהבתי ובע"ה תמיד אכין