FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


סלט כרוב לבן חמוץ קלאסי

על ידי Gisele  , ,

מתוך מבחר הסלטים בשולחן שבת - מתכון לסלט כרוב לבן חמוץ שאפשר לשדרג עם שומשום ולהגיש ליד מנות בשר או בתוך סנדוויצ'ים. הסלט גם בריא וגם קל להכנה

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

מצרכים למתכון

חצי כרוב לבן

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן

2 כפות חומץ

מלח

פלפל

הוראות הכנה

לפרוס את חצי הכרוב לרצועות קטנות

לערבב עם מיץ לימון, שמן וחומץ

להוסיף מלח ופלפל

לכסות ולשים במקרר לפחות 3 שעות עד שיתרכך

אפשר להוסיף לסלט גם כף שומשום
ככל שהסלט ישב במקרר כך יתקבל כרוב יותר כבוש וטעים


תגידו, גם אצלכם אין שישי בלי הסלט הזה? אם כך אנחנו בטוחים שתאהבו את העמודים הבאים:

14 דירוגים וחוות דעת

רחל רבקה

מתכון ממממממושלם…. תודה על כל הטיפים והרעיונות

יסכה

שלום יצא לנו הכרוב פשוט מוששש

ציפי

תודה .מכירה ואנחנו קוראים לזה "כרוב שלהשוארמות"טיפ:מעסים את הכרוב עם מלח עד שמוציא המיץ הטיבעי ומתרכך. רק אחר כך להוסיף המיצרכים.

ענתי

ענת -טעים מאוד.סלט קבוע אצלי

רונית

שמן זית או רגיל?

דגנית יחזקאל

סלט כרוב בדיוק כמו שאמא שלי הייתה מכינה ואני ממשיכה את דרכה כבר המון שנים.
אפשר לשלב עם הסלט עוד המון דברים, אני כל פעם מוסיפה דברים שונים, ממליצה להוסיף צנוברים, חמוציות, פלפל חריף מעט, גזר, סלרי, אגוזים ממש חגיגה…. ואפשר גם להוסיף כף רוטב סויה וכף רוטב טריאקי ולקבל סלט כרוב בסגנון אסייאתי.

חוה

בכל שישי אני מכינה סלט כרוב לבן לפי המתכון הזה ויוצא נהדר בכל פעם!! תודה על המתכון.
ממליצה להשתמש בקולפן כרוב

היי חנה,
ניתן להוסיף לסלט מים חמים שעוזרים לריכוך הכרוב וסוכר שנותן מעט מתיקות.

אילנה שרף

מעולה

חנה

למה להוסיף סוכר ומים חמים?

מירי מירה

להוסיף כפית סוכר

אביטל

מעולה

ס'

יצא מעולה!
טיפ: להוסיף שלוש כפות מים רותחים לפני הכנסה למקרר!
משדרג מאוד! מתכון מנצח לכל ארוחה!

אילנית

טעים הכנתי ואהבתי ובע"ה תמיד אכין

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.