FoodisGood

חיפוש

פיצה ללא גלוטן • מתכון מנצח + טיפים להצלחה בטוחה

פיצה היא אחד המאכלים הראשונים שאנשים מוותרים עליהם כשהם חושבים על אורח חיים ללא גלוטן. אבל האמת היא שכיום בפיצריות ומסעדות רבות ניתן למצוא פיצה ללא גלוטן. וכן, ניתן להכין אותה בקלות גם בבית.

מתכון: בצק שמרים לפיצה ללא גלוטן

לגזור ולשמור –  את המתכון הבא לפיצה ללא גלוטן אתם לא תצטרכו להחליף. בצק מעולה, רוטב פיצה ביתי וכמובן גבינה איכותית ויש לכם פיצה ביתית מנצחת בלי קמח בכלל.

מצרכים ל-2 פיצות

  • 550 גרם קמח קונדיטור למאפים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 ורבע כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית סוכר
  • כף מלח
  • רוטב פיצה קנוי או ביתי > קליק למתכון לרוטב פיצה ביתי מעולה
  • גבינה צהובה וגבינת מוצרלה מגוררות

איך מכינים

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש את כל מצרכי בצק הפיצה כ-8 דקות.
  2. משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 50 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומתפיחים שוב, הפעם לחצי שעה.
  4. לשים את הבצק ידנית כ-3 דקות לכל כדור בצק.
  5. מרדדים כל כדור לגודל תבנית תנור, ניתן לבחור בבצק עבה או דק.
  6. אופים את בצק הפיצה בתנור חם על 200 מעלות כ-7 דקות.
  7. מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות ומכניסים לאפייה נוספת של כ-12 דקות, או עד שהבצק משחים מעט והגבינה נמסה.

*להכנת פוקצ'ה: ותרו על לישת הבצק לאחר התפחה שנייה, חלקו את הבצק ל-4 כדורי ומתחו כל כדור ליצירת פוקצ'ה ארוכה. הניחו על תבנית, צפו בשמן זית ומלח גם ואפו בתנור חם על 200 מעלות 8-12 דקות.

3 טיפים לפיצה מוצלחת בכל פעם

בצק רך יותר, הוא בצק טוב יותר: המרקם של בצק הפיצה שלכם צריך להיות רך ונעים, או הוא נוקשה, כמו בצק חיטה, הוא ככל הנראה לא יצא מוצלח.

בצק פיצה דביק? השתמשו בקמח אורז – קמח קונדיטור הוא לא הפתרון המושלם לרידוד משטח העבודה. אם קשה לכם לרדד ולפתוח את הבצק, קמחו את משטח העבודה בקמח אורז ,הוא עובד הכי טוב.

איך משיגים את הצבע השחום ללא קמח חיטה? זה פשוט, הסוד לצבע השחום של הפיצה בכלל לא טמון בקמח, הוסיפו לבצק הפיצה שלכם סוכר, הוא ייתן את הצבע המקצועי של פיצה שזופה ויפה. כדי להוסיף לפיצה ברק, מרחו על הבצק שמן זית כ-10 דקות לפני סיום האפייה.

דילוג לתוכן