צ’יפס בטטה • המתכון הכי טעים שיש!

על ידי Noa b  , , , , , ,

אין יותר טעים מצ'יפס בטטה! הוא כתום, הוא פריך והוא משלב מתיקות ומליחות. מתכון קל וטעים לצ'יפס בטטה מטוגן או אפוי בתנור. מומלץ להכפיל כמויות.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

לצ'יפס בטטה

2-3 בטטות

7 כפות שמן זית

לתיבול

מלח גס

פלפל שחור

1/2 כפית אבקת שום

תוספות מומלצות לשדרוג

1/4 כפית טימין יבש / כמה גבעולי טימין טרי

1/2 כפית תבלין גריל

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

הוראות הכנה

את הבטטות ניתן לקלוף, אך מומלץ לשטוף היטב (עם סקוץ') ולהשאיר את הקליפה.

חותכים את הבטטות לרצועות דקות, אך לא דקות מידי, בעובי של אצבע.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים את צ'יפס הבטטה על התבנית בשכבה אחת.

בוזקים שמן זית ומערבבים היטב, כל הבטטות צריכות להיות מצופות בשמן, אך לא לשחות בו.

מפזרים מלח גס, פלפל שחור ואבקת שום באופן שווה ככל שניתן ומערבבים. זה הזמן להוסיף טימין את תבלין גריל.

מטגנים את צ'יפס הבטטה בשמן עמוק חם 4-6 דקות.

לאפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הצ'יפס בטטה בתנור חם כ-20 דקות. לאחר 10 דקות אפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים בעדינות ומחזירים את הצ'יפס לתנור עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, ממליחים בשנית (לפי הצורך) ומגישים לצד רטבים.

אם רוצים להוסיף לצ'יפס בטטה פרמז'ן - מגרדים את הגבינה מעל לצ'יפס בעודו חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00