סלט טחינה עם חציל על האש

על ידי אילנית בניזרי  , ,

סלט מושלם בטעמו וקל מאוד להכנה שמתאים הן לארוחת שישי והן לעל האש, פרוסות חציל קלוי עם סלט טחינה ולקישוט - פטרוזיליה ופפריקה!

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • צלוחית בינונית

מצרכים למתכון

1 חציל גדול

חצי לימון

מלח

פטרוזיליה קצוצה

פפריקה

לסלט טחינה

חצי קוספא טחינה גולמית

4 שיני שום קטושות

מיץ מחצי לימון

חופן פטרוזליה טחונה

מים קרים בהדרגה עד לדילול

הוראות הכנה

את החציל נקלה על אש גלויה.

נחצה לשניים ונרוקן את תוכנו.

נעביר למסננת ומעליו נסחט חצי לימון.

נכין את הטחינה: את כל מצרכי הטחינה נערבב היטב - נתחיל להוסיף מים קרים, עדיף להכין את הטחינה בצנצנת אטומה כדי לערבב בצורה הטובה ביותר, נערבב ונוסיף מים קרים עד לסמיכות הרצויה. נטעם ונתקן טעמים.

ראשית נניח בצלוחית את הטחינה, מעליה החציל הקלוי פרוס לרצועות, מעל לחצי נבזוק מלח, נפזר פטרוזיליה קצוצה ונפזר מעט פפריקה לקישוט..

את החציל ניתן לקלות גם על המנגל ולהכין את סלט הטחינה על המקום

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00