פילה מושט בקראסט אגוזים ופטרוזיליה

על ידי FoodisGood  , , ,

מנת פילה מושט קלה להכנה שמתאימה הן כמנה עיקרית והן כמנה ראשונה מפתיעה, רעננה וטעימה במיוחד. נתחי הפילה מצופים בקראסט אגוזים ועשבי תיבול (ניתן לבחור בכל ירק שאוהבים).

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 3 מנות

מצרכים למתכון

3 נתחי פילה מושט

שמן זית לשימון התבנית והדגים

מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

לקראסט

3-4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס אגוזי מלך

1/4 צרור פטרוזיליה (או כל ירק אחר שאוהבים)

הוראות הכנה

נחמם תנור ל-180 מעלות.

נשמן עם שמן זית תחתית תבנית חד פעמית ועליה נניח את נתחי המושט.

מעל לנתחי המושט נמרח שמן זית לשימון שווה ונפזר מלח גם ופלפל שחור לפי הטעם.

נכין את הקראסט: במעבד מזון נטחן פטרוזיליה, שום ואגוזי מלך, טחינה גסה או עדינה, תלוי בטעם האישי. ניתן לקצוץ גם ידנית את הפטרוזיליה, השום והאגוזים למרקם הרצוי.

נכסה כל נתח מושט בשכבת קראסט דקה, כ-1/2 ס"מ.

נאפה את הדגים בתנור חם כ- 20 דקות, חשוב לשמור על הדגים וברגע שהם מוכנים להוציא מהתנור כדי שלא יתייבשו.

* ניתן להכפילל או לשלש כמויות לפי כמות הדגים והמנות הרצויות.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

אינס

05/02/2017

מתכון מדהים

foodisgood

05/06/2016

היי חוה,
מומלץ להשתמש בפטרוזיליה טרייה שעוזרת ליצור שכבת קראסט מוצלחת.
אם אין, ניתן להשתמש בככף פטרוזיליה יבשה.

חוה

03/06/2016

האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה יבשה? (שקית תבלין)
ואם כן-כמה לשים?

רחל

15/05/2016

המתכון מעולה!

foodisgood

30/12/2015

היי אסתר, המתכון מתאים מאוד לשבת.
לא כדאי להניח את התבנית על הפלטה לכל-כך הרבה זמן.
יש להכין את הדגים בתנור כמו שמתואר במתכון ובשבת ניתן לחמם את התבנית על הפלטה למספר דקות.

ester10102

29/12/2015

נראה מקורי וטעים!
לדעתך זהו מתכון שיתאים לשבת, לשבת על הפלטה איזה שעה שעתיים? או שלא כדאי, זה עלול להתייבש?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00