7 טעויות נפוצות שעושים בזמן הכנת סטייק

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

כשיש לכם נתחי סטייק איכותיים, אתם ממש לא צריכים להעמיס בתבלינים ומרינדות מסובכות. אבל, כשזה מגיע לצליית סטייק במנגל או במחבת, יש הרבה דברים שיכולים להשתבש! אספנו את 7 הטעויות הנפוצות ביותר שעושים בעת הכנת סטייק.

1. צולים את הסטייק ברגע שהוא יצא מהמקרר

הטעות הנפוצה ביותר שאנחנו עושים היא צליית הסטייק בשנייה שיצא מהמקרר. לא משנה אם אתם משרים אותו במרינדה או פשוט צולים אותו עם תבלינים, לפני שמניחים אותו על המנגל, יש להביא את הסטייק לטמפרטורת החדר. אם הסטייק עולה על האש כשהוא קר מידי, זמן הצלייה יתארך והסטייק ישחיר מבחוץ ולא יתבשל מספיק מבפנים.

2. צולים את הסטייק על מחבת או רשת לא מפסיק חמה

אם המחבת או הרשת שלכם קרה מידי, הסטייק פשוט לא יצא עסיסי. צליית סטייק צריכה להיעשות בטמפרטורה גבוהה כבר מההתחלה, כך “תסגרו” את הסטייק ותשמרו על המיצים בפנים. חממו את המחבת או הגריל לטמפרטורה הגבוהה ביותר ורק לאחר מכן הניחו את הסטייק, כל תוודאו שלא יתקבל סטייק יבש ולא עסיסי.



3. לא מתבלים את הסטייק משני הצדדים

נכון, סטייק טוב לא מצריך תיבול מוגזם, אבל אם בחרתם בתיבול מסויים, תבלו את הסטייק משני הצדדים. התיבול הטוב ביותר לסטייק הוא פשוט: מלח ופלפל. תבלו את הסטייק כפי שאתם אוהבים ואל תזניחו את הצד השני.

4. בודקים אם הסטייק מוכן בעזרת מזלג

שואפים לסטייק העסיסי ביותר? לעולם אל תבדקו אם הוא מוכן בעזרת מזלג או סכין! ברגע שנוצר חור בסטייק, כל המיצים בורחים החוצה ואנחנו נשארים עם סטייק יבש ולא עסיסי. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הסטייק שלכם מוכן היא בעזרת לחיצה על חלקו העליון עם האצבע. הרגישו את ההתנגדות ובחרו את מידת העשייה הרצויה. (מדיום רייר: תחושה של לחיצה על עצמות הלחיים, מדיום: תחושה של לחיצה על הסנטר, מדיום וול: תחושה של לחיצה על המצח).

5. הופכים את הסטייק יותר מפעם אחת

אין כל צורך להפוך את הסטייק בכל 2 דקות – לכל אורך הצלייה, סטייק עסיסי צריך להיות על המשטח החם. הפיכת הסטייק בכל 2 דקות פשוט הורסת את המטרה של צריבה חיצונית ונעילת המיצים מבפנים.

עוד מדריכים:
10 תערובות תבלינים ביתיות שכל בשלן חייב להכיר
קציצות בשר: 6 טיפים ומתכונים מנצחים
6 טעויות נפוצות שעושים בעת צליית ירקות בתנור

6. חותכים את הסטייק ברגע שיצא מהמחבת

אחרי הצלייה, תנו לסטייק לנוח. תנו לבשר להירגע ולמיצים לחזור בחזרה למרכז. זמן המנוחה תלוי בגודל הסטייק, עבור רוב הנתחים הסטנדרטיים יש להמתין כ-10 דקות.



7. שוכחים לתבל את הסטייק בסיום הצלייה

במהלך הצלייה, הרבה תבלינים הולכים לאיבוד. לפני שאתם מגישים את הסטייקים לשולחן, תבלו אותו שוב בעדינות.

עכשיו, כשאתם מוכנים להכין את הסטייק המושלם, בואו לבקר באוסף מתכונים מעולים לעל האש.

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *