10 תערובות תבלינים ביתיות שכל בשלן חייב להכיר

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

מכירים את זה שאתם הולכים לחנות תבלינים ולא מצליחים לבחור מבין כל התערובות? אם אתם מכורים לבישול, אתם כנראה יודעים על מה אנחנו מדברים. אם מעולם לא הכנתם תערובת תבלינים ביתית משלכם, אנחנו ממליצים לנסות! זה פשוט, זה חוסך כסף והאמת? זה טעים ובריא יותר. בחרו תבלינים ועשבי תיבול אורגניים כדי להימנע מתוספות לא רצויות.

תערובות תבלינים קלאסיות

תהיתם פעם אילו תבלינים מכילה תערובת פילדלפיה? או אולי ממה מורכב תבלין פיצה?

תערובת תיבול גריל ביתית

במטבח הישראלי, תערובת תיבול גריל היא הכרחית להכנת מגוון מנות מוצלחות, אנחנו משתמשים בתיבול גריל להכנת עוף, קציצות, חזה עוף, תפוחי אדמה ואפילו דגים. הכנת תערובת גריל היא קלה ומהירה והכי חשוב – טעימה.

מצרכים:

  • 3 כפות פלפל שחור טחון גס
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה או תבלין צ’ילי גרוס

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי התערובת.
  2. מעבירים לכלי אטום ומאחסנים בטמפרטורת החדר.
  3. משתמשים בכל מתכון לו תרצו להוסיף טעם גריל עשיר.



תערובת תיבול לימון ופלפל שחור

תערובת תיבול לימון ופלפל שחור היא התערובת המושלמת לתיבול דגים או עוף, תערובת תבלינים דרום אפריקאית שתוסיף חיים לסלטים, מרקים, תבשילים, תפוחי אדמה בתנור, בשר ועוד.. קלה להכנה ונשמרת לזמן רב.

מצרכים:

  • 5 לימונים גדולים
  • 1/3 כוס פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס מלח ים

אופן ההכנה:

  1. את קליפות הלימונים מגרדים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את הפלפל ומערבבים היטב.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את תערובת הלימון והפלפל.
  4. אופים בתנור על הטמפרטורה הנמוכה ביותר ומייבשים כ-70 דקות.
  5. מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים מלח וטוחנים למרקם פירורי.

תערובת תיבול צ’ילי

תערובת הצ’ילי הביתית הזאת קלה להכנה ומתאימה למגוון רחב של מנות, היא מומלצת במיוחד להכנת תפוחי אדמה אך מתאימה גם לשדרוג סלטים, מרקים ומבחר תבשילים. נסו את תערובת הצ’ילי הביתית בהכנת חזה עוף, פסטות ועוד..

מצרכים:

  • 1/2 כוס אבקת צ’ילי
  • 1/4 כוס אבקת שום
  • 3 כפות אבקת בצל
  • 1/4 כוס זרעי אורגנו
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כוס כמון
  • 1 כף תימין

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי תערובת הצ’ילי לתערובת אחידה.
  2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחדיו למרקם פירורי.
  3. מאחסנים בצנצנת אטומה ומשתמשים בכל עת.

תבלין פיצה ביתי

התחליף הטבעי (והבריא) לאבקת הפיצה הפופולרית שכולנו אוהבים. בלי חומרים משמרים, בלי תוספות לא מוכרות. פשוט תבלין פיצה ביתי שמכינים בקלות ונהנים. את תבלים הפיצה הביתי ניתן לפזר על מגוון מאפים וכמובן על פיצה ביתית.

מצרכים:

  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 1 כף אבקת שום
  • 1/2 כף זרעי אורגנו
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1/2 כף זרעי בזיליקום
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

  1. את כל התבלינים יש לערבב היטב.
  2. למרקם טחון יש לטחון במעבד מזון.
  3. מפזרים על הפיצה ונהנים.



תערובת תיבול לעוף בסגנון פילדלפיה

בזמן שהמתכון הרשמי לתערובת תיבול פילדלפיה הוא סודי, ניסינו להרכיב מתכון מתכון משלנו. טעמה מתקתק-פיקנטי והיא מתאימה לתיבול פרגיות, חזה עוף, כנפיים ועוף בתנור.

מצרכים:

  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כפית זרעי בזיליקום
  • 1/2 כפית זרעי רוזמרין
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת חרדל
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית זרעי טימין
  • 1 כפית זרעי סלרי
  • 1/4 כפית זרעי פטרוזיליה
  • 1/6 כפית כמון טחון
  • 1/8 כפית פלפל קאיין טחון
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

  1. את כל מצרכי התערובת מערבבים היטב בקערה גדולה.
  2. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

תערובת תיבול לשווארמה

מי מאיתנו לא אוהב שווארמה ביתית? היא קלה להכנה וטעימה במיוחד, אז אילו תבלינים יש להוסיך לשווארמה הביתית? הכינו את תערובת השווארמה מראש. מתאים לתיבול כל חלקי העוף.

מצרכים:

  • 4 כפות זרעי כוסברה
  • 2 כפיות פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית סומק – תוספת מעולה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי התערובת ומאחסנים בצנצנת אטומה לתבלינים.
  2. מתחילים בטיגון הבצל ולאחר מספר דקות מוסיפים את תערובת התבלינים כדי לפתוח את טעמם במחבת.

תערובת תבלינים “טוסקנה”

תערובת תבלינים ארומטית שמתאימה מאוד לתיבול תפוחי אדמה, קציצות, עוף, ירקות בתנור, פסטה, פיצה ועוד.

מצרכים:

  • 3 כפות אורגנו מיובש
  • 4 כפיות מלח
  • 4 כפיות זרעי שומר
  • 3 כפות אבקת שום
  • 3 כפות אבקת בצל
  • 2 כפות אבקת פלפל קאיין
  • 4 כפיות סוכר
  1. מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת אטומה עם מכסה.
  2. ניתן לשמור במקום קריר ויבש עד 6 חודשים.

תערובות תבלינים מיוחדות

תערובות תיבול רבות יש ברחבי העולם, אבל שלושת תערובות התיבול הבאות הן מהמוכרות בישראל, אם אתם עדיין לא מכירים, זה הזמן להתעדכן.



תערובת תיבול אסייאתית

תערובת התיבול האסייאתית מומלצת להכנת תבשילים מהמטבח האסייאתי, החל מקציצות, תיבול לצ’יפס, בשר ואפילו כתבלין לעוגיות. התערובת האסייאתית מביאה איתה טעמים חמים ומעט מתוקים. נסו את התערובת האסייאתית על ירקות צלויים בתנור ותתאהבו.

מצרכים:

  • 2 כפות אבקת אניס
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף זרעי שומר שלמים
  • 1 כף תבלין קינמון
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

  1. את זרעי השומר כותשים היטב.
  2. את כל מצרכי התערובת מכניסים לצנצנת גדולה.
  3. מכסים במכסה ומערבבים היטב.
  4. מאחסנים בטמפרטורת החדר.

תערובת תיבול אבקת קארי ביתית

בריאה, טעימה וריחנית. תערובת התבלינים שתהפוך כל מנה לחגיגה אמיתית. אבקת קארי ביתית מתאימה במיוחד להכנת עוף וירקות בגריל אבל מתאימה לא פחות למרקים ומנות בשר. נסו את אבקת הקארי בתערובת קציצות הבקר שלכם ולא תתחרטו.

מצרכים:

  • 1/2 כוס פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כוס כמון
  • 1 כף זרעי שומר
  • 2 כפות אבקת חרדל
  • 1 כף פפריקה אדומה חריפה
  • 3 כפות זרעי כוסברה
  • 1/4 כוס כורכום
  • 1 כף אבקת הל (אופציונלי)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי התערובת בקערה גדולה.
  2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. מאחסנים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.

הריסה – תבלין תוניסאי

תבלין ההריסה המבוסס על פלפל צ’ילי הוא תבלין מוצלח במיוחד כממרח לסנדוויצ’ים אך מומלץ מאוד גם כתוספת לקציצות, כתיבול נוסף לעוף בגריל, כתיבול מעולה לסלט גזר ואפילו למריחה על הטוסט. כף הריסה במרק אדום לקוסקוס עושה את כל ההבדל.

מצרכים:

  • 9 פלפלי צ’ילי יבשים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי קימל
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. את הפלפלים נשרה במים למשך רבע שעה.
  2. לאחר ההשרייה ננקה את הפלפלים מגרעינים.
  3. במעבד מזון נטחן היטב את כל מצרכה ההריסה.
  4. נעביר לצנצנת ונכסה בשמן זית.

מכירים עוד תערובות תבלינים שניתן להכין בבית? שתפו אותנו בתגבות

שיתוף

5 תגובות

  1. עופר :

    תודה רבה

  2. נתי :

    מדהים כל הכבוד על העבודה.

  3. פודי111 :

    תערובת שווארמה מנצחת. תיקנתי ל-2-3 כפיות גרירי כוסברה והוספתי מלח אבל יוצא נפלא

  4. Jacov Malul :

    למרות שאני מרוקאי אני מכין את האריסה כרשום בדף זה אך קודם “קולה” במחבת את גרגרי הכוסברה והקימל מוסיף שום כחצי ראש וטוחן הכל במכתש..מוסיף קצת מלח להארכת חיי מדף וכן תאצ’ אחרון עם קוסברה טריה….בקרוב באתר שלי

  5. אדית :

    תודה רבה ואם אפשר לדעת גם ממה עשוי בהרט?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *