מתכון לסלט גזר מרוקאי מבושל

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

סלט הגזר המרוקאי הוא סלט קל להכנה, טעים ויפהפה. שילוב הטעמים והצבעים בסלט הופך אותו לאחד הסלטים הפופולריים ביותר. הוא מתאים לשולחן השבת או לכל מטרה אחרת.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

    20 דקות

מצרכים למתכון

6-7 גזרים גדולים

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון קטן

כף אריסה

1/2 כפית כמון

מלח לפי הטעם

1/4 כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

את הגזרים שוטפים, קולפים ופורסים.

מעמידים סיר בינוני עם מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר כף מלח ואת הגזרים ומביאים לרתיחה שנייה. מבשלים את הגזרים כ-10 דקות עד לחצי ריכוך, מוציאים למסננת.

בקערה גדולה מערבבים את הגזרים עם שום, שמן זית, לימון, אריסה, מלח וכוסברה.

טועמים מהסלט ומתקנית תיבול לפי הטעם.

שתפו את המתכון >>

14 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

18/06/2017

היי עידנאור, אין חובה להשתמש בכוסברה להכנת הסלט.
תוכל להשתמש בקובייה אחת של כוסברה קפואה.

עידנאור

30/05/2017

יש לי כוסברה קפואה של דורות (אין לי כוסברה טרייה…) אפשר להוסיף אותה (אם כן כמה קוביות להוסיף?) או לוותר?

עינת

05/05/2017

מה אפשר לשים במקום אריסה?

יהודי

28/10/2016

יצא להיט לכבוד שבת קודש.
תודה רבה

רבקה

25/07/2016

אחלה סלט!!

מגן

04/06/2016

סלט מעולה. טעים מאוד ופשוט בהכנה

אייל

06/05/2016

אחלה סלט.. אני מוסיף גם טיפה פלפל אנגלי טחון

foodisgood

24/04/2016

היי גילי,
ניתן לוותר על האריסה אבל מאוד מומלץ להוסיף 🙂

גילי

22/04/2016

אפשר בלי אריסה?!

נחמה

19/04/2016

אפשר להכין מהיום ליום שישי ערב חג נראה מעולה 5 כוכבים

foodisgood

07/04/2016

היי אביטל,
מומלץ לתבל כמה שיותר זמן לפני הגשה כדי שכל הטעמים יתמזגו היטב.

אביטל

07/04/2016

ריככתי את הגזרים.
כמה זמן לפני האכילה כדאי לתבל?
אוכלים את זה עוד יותר מ24 שעות מעכשיו..

קיה וולף

11/02/2016

מעולהההה ממש טוב

ענבל

29/01/2016

יצא מדהים הכמויות מדוייקות מתכון מעולה!! יותר טוב מספרים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00