FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


סלט חצילים במיונז קל וטעים

על ידי המטבח של שרית  , ,

מתכון לסלט חצילים קלויים במיונז ושום. מתכון קל לסלט שבאמת הולך טוב עם כל ארוחה ובמיוחד בעל האש. מומלץ להוסיף לסנדוויץ' בשרי, או לאכול עם חלה טרייה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • סלט קטן

מצרכים למתכון

חציל גדול וקל

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיונז

כפית מיץ לימון

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

עוטפים את החציל בנייר כסף וקולים אותו על אש גלויה, מידי פעם הופכים את הצד לקלייה שווה מכל הצדדים. קולים בערך 45 דקות, או עד שהחציל מתרכך לחלוטין.

לאחר שהתרכך חוצים את החציל לשניים ובעזרת כף מרוקנים את תוכנות לקרש חיתוך.

קוצצים היטב את החציל הקלוי ומעבירים לקערה, מערבבים עם שום, מיונז, לימון ומלח.

מכסים את קערת הסלט ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות או עד ההגשה.

בוזקים מעט שמן זית ומגישים.

הסלט לא נשמר להרבה זמן כיוון שחצילים נוטים להשחיר, שילוב החצילים עם המיונז והלימון שומר אותו טרי ואכיל למשך 2-3 ימים אבל לא יותר ולכן לא מומלץ להכין כמות גדולה.

חצילים, חצילים ושוב חצילים! מה לא אמרנו לכם? אנחנו כל-כך אוהבים חצילים שיש לנו עמוד מיוחד שמוקדש כולו לירק המושלם הזה >> 24 מתכונים למכורים לחצילים

רגע, עדיין לא סיימנו, יש לנו גם כמה סלטים סופר קלים להציע לכם:

אולי יעניין אותך...

5 דירוגים וחוות דעת

שרה

הכנתי כמה פעמים. אליפות!

יצא לי טוב

הכנתי ויצא מצוין.

ללא מחבת,
מניחים את החציל ישר על האש וקולים עד להשחמה מכל הצדדים וריכוך החציל.

מתחילה

מה זאת אומרת קולים אותו על אש גלויה ? כלומר בלי מחבת ?

מבשלת

אם מוסיפים מעט חומץ זה יחזיק מעמד לכשבוע…מניסיון!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.