סלט ברוקולי בריא + 4 תוספות משדרגות
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, סלטים וירקות
מתכון לסלט ברוקולי חי, בריא ופשוט להכנה, מלא בוויטמינים, מינרלים ואין סוף סיבים תזונתיים. מנה ירוקה שתקשט כל שולחן חג, עם תוספות מרעננות שישדרגו את הארוחה.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
10 דקות
5 דקות
15 דקות
- 2-3 סועדים
מצרכים למתכון
לסלט ברוקולי
600 גרם ברוקולי חתוך (ניתן להשתמש בברוקולי קפוא או טרי)
1/2 גמבה אדומה טרייה - רצועות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
לרוטב
3 שיני שום קצוצות
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ אורז
½ כפית חרדל דיז'ון
מלח פלפל לפי טעם
⅓ כוס שמן זית
הוראות הכנה
הכנת הברוקולי
חותכים את ראשי הברוקולי לרבעים, מקלפים את שורשי הברוקולי וחותכים לרבעים לרוחב.
מרתיחים כמחצית סיר מים מלוחים מעט, כשרתחו המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים ל-6 דקות עד להתרככות הברוקולי.
מעבירים את הברוקולי לקערת מים קרים על מנת לעצור את תהליך הבישול.
מסדרים את הברוקולי במסננת ונותנים למים להתנקז למשך 30 דקות.
הכנת הרוטב
מערבבים יחד שום, מיץ לימון, חומץ אורז, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל שחור בקערה גדולה.
מוסיפים בהדרגה שמן זית תוך כדי ערבוב מהיר עד לקבלת רוטב סמיך ושמנוני.
מערבבים את הברוקולי, הגמבה והבצל הירוק עם הרוטב היטב ומגישים.
*טיפים ושדרוגים
לסלט ברוקולי ניתן להוסיף תוספות מרעננות שישדרגו את הסלט ברגע.
פירות יבשים: צימוקים ופירות יבשים הם תוספת מתוקה שתוסיף טעם וצבע לסלט הירוק והבריא שלכם.
אגוזים: אגוזים כמו שקדים קלויים, אגוזי מלך וקשיו הם בהחלט שדרוג נהדר ופריך לסלט ברוקולי הרך.
בטטה: צ'יפס בטטה הוא תוספת מתוקה וקראנצ'ית שמוסיפה צבע ומחיה את הסלט מחדש.
גבינות: מי שאוהב גבינות בהחלט מוזמן לגרד גבינות הסוג המועדף, פרמזן, גבינת מוצרלה, או גבינות לא מלוחות כמו פטה וצפתית.
מומלץ >> כך תכינו ברוקולי מושלם בתנור ועוד מתכונים שווים במיוחד!