ברוקולי בתנור • מתכון טעים ומהיר + 3 הצעות תיבול

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הירק הירוק הזה שעשיר בחומצה פולית מכיל כל-כך הרבה ויטמינים נחוצים, עוזר להרזיה אבל בעיקר – טעים! כך תכינו ברוקולי בתנור מוצלח בכל פעם. וגם – 4 הצעות שישדרגו את המנה המוכרת.

מתכון: ברוקולי אפוי בתנור בצ’יק

מצרכים:

  • זר ברוקולי גדול (קילו) / שקית ברוקולי קפוא
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מפרקים את הברוקולי לפרחים ומבשלים בסיר עם מים וכפית מלח למשך 10 דקות. אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך לחלוט במים אלא פשוט להפשיר.
  3. בקערה קטנה מערבבים שמן זית עם שום, מלח ופלפל.
  4. מסדרים את פרחי הברוקולי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומושחים כל פרח בתערובת השמן / שום שהכנו.
  5. אופים בתנור חם עד שקצוות הברוקולי פריכים, בערך 20 דקות אפייה.



3 מתכונים מעניינים לברוקולי אפוי בתנור

כדי שלא תשתעממו – בעזרת 3 הצעות התיבול הבאות תוכלו להכין בכל פעם ברוקולי בטעם אחר.

ברוקולי וכרובית בתנור ברוטב חרדל

ברוקולי וכרובית אפויים בתנור

מצרכים:

  • ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים ושטוף (או חצי חבילת ברוקולי קפוא)
  • כרובית קטנה מחולקת לפרחים שטופה (או חצי חבילת כרובית קפואה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חרדל דיז’ון
  • כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את הברוקולי והכרובית בסיר עם מים ומלח כ-10 דקות (או מפשירים את הפרחים הקפואים).
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הברוקולי והכרובית.
  3. בקערה קטנה מערבבים שמן זית עם חרדל, לימון, מלח ופלפל ומושחים את פרחי הכרובית והברוקולי.
  4. אופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד לריכוך והשחמה קלה.



ברוקולי אפוי בתנור עם צנוברים בטעם חמצמץ

ברוקולי וצנוברים בתנור בלימון

מצרכים:

  • ראש ברוקולי מפורק לפרחים / חבילת ברוקולי קפוא מופשרת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1.5 כפות מיץ לימון
  • חופן צנוברים טבעיים

אופן ההכנה

  1. מרתיחים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים ומלח כ-10 דקות או מפשירים את פרחי הברוקולי הקפואים.
  2. מסדרים את פרחי הברוקולי על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  3. מפזרים את הצנוברים על התבנית, ברווחים בין פרחי הברוקולי.
  4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית עם מיץ לימון, שום ומלח.
  5. מורחים את פרחי הברוקולי ברוטב, את הרוטב שנשארה מטפטפים על גבי התבנית.
  6. אופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד לריכוך והשחמה.

ברוקולי מוקרם בתנור (עם רוטב שמנת חלומי)

ברוקולי מוקרם בתנור

מצרכים:

  • ראש ברוקולי מפורק לפרחים / חבילת ברוקולי קפוא מופשרת
  • 1/2 גביע שמנת לבישול
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים ומלח כ-10 דקות או מפשירים את פרחי הברוקולי הקפואים.
  2. בקערה בינונית מערבבים ביצים עם שמנת לבישול, גיבנה צהובה, שום, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
  3. משמנים 8 תבניות סופלה אישיות ומניחים בכל אחת פרחי ברוקולי עד לגובה התבנית.
  4. מכסים את פרחי הברוקולי שבתבניות בתערובת השמנת.
  5. אופים בתנור חם על 190 מעלות למשך 15 דקות, או על שהבלילה מתייצבת.
קטגוריות: בריאות, כלליתגיות: ,

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *