
מתכון מנצח לעוף ותפוחי אדמה בגריל
על ידי המטבח של שרית עוף, עיקריות
מתכון מעולה לארוחת צהריים קלה וטעימה, מתאים גם לשבת וחג, מתכון קל שתמיד מצליח וקוצר שבחים. חלקי עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדת גריל טעימה שמיוחד. מנה שיוצאת קריספית ונהדרת במיוחד.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 40 דקות
-
25 דקות
2 שעות 15 דקות
2 שעות 40 דקות
- 6 סועדים
הוראות הכנה
תחילה נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות בגודל שווה. נשטוף היטב, נסנן מנוזלים ונפזר בתבנית חד פעמית בינונית.
בכוס קטנה נערבב את כל מצרכי המרינדה היטב עד לתערובת אחידה.
נשפוך על תפוחי האדמה 1/2 מכמות המרינדה ונערבב היטב לציפוי שווה של כל תפוחי האדמה.
נפזר את חלקי העוף מעל לתפוחי האדמה ונשפוך עליהן את שאר המרינדה, נשתדל לצפות את כל העוף היטב מלמעלה ומהצדדים.
נעטוף את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור על 200 מעלות למשך שעה וחצי - שעתיים (תלוי בתנור ובגודל התבנית).
נבדוק אם תפוחי האדמה רכים, נסיר את נייר הכסף ונעביר את התנור למצב גריל להשחמה טובה של העופות.
לאחר שהעופות השחימו נוציא אותם, נערבב את תפוחי האדמה ונשאיר בתנור על מצב גריל עד להשחמה יפה, מידי פעם נערבב.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
ענתי
09/08/2017
למה 2 סוגי שמן? והאם כמות השמן לא גדולה מידי?תודה

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!