מתכון מנצח לעוף ותפוחי אדמה בגריל
על ידי המטבח של שרית עוף, עיקריות
מתכון מעולה לארוחת צהריים קלה וטעימה, מתאים גם לשבת וחג, מתכון קל שתמיד מצליח וקוצר שבחים. חלקי עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדת גריל טעימה שמיוחד. מנה שיוצאת קריספית ונהדרת במיוחד.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 40 דקות
25 דקות
2 שעות 15 דקות
2 שעות 40 דקות
- 6 סועדים
מצרכים למתכון
8 חלקי עוף (כרעיים ושוקיים)
8 תפוחי אדמה בינוניים
למרינדה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות תבלין גריל
1 כף תבלין פילדלפיה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה
1/2 כף מלח
3 שיני שום כתושות
1 רסק עגבניות חבילה קטנה (כ-2 כפות)
הוראות הכנה
תחילה נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות בגודל שווה. נשטוף היטב, נסנן מנוזלים ונפזר בתבנית חד פעמית בינונית.
בכוס קטנה נערבב את כל מצרכי המרינדה היטב עד לתערובת אחידה.
נשפוך על תפוחי האדמה 1/2 מכמות המרינדה ונערבב היטב לציפוי שווה של כל תפוחי האדמה.
נפזר את חלקי העוף מעל לתפוחי האדמה ונשפוך עליהן את שאר המרינדה, נשתדל לצפות את כל העוף היטב מלמעלה ומהצדדים.
נעטוף את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור על 200 מעלות למשך שעה וחצי - שעתיים (תלוי בתנור ובגודל התבנית).
נבדוק אם תפוחי האדמה רכים, נסיר את נייר הכסף ונעביר את התנור למצב גריל להשחמה טובה של העופות.
לאחר שהעופות השחימו נוציא אותם, נערבב את תפוחי האדמה ונשאיר בתנור על מצב גריל עד להשחמה יפה, מידי פעם נערבב.
1 דירוגים וחוות דעת
ענתי
למה 2 סוגי שמן? והאם כמות השמן לא גדולה מידי?תודה