פיצה ביתית מקצועית עם טוויסט
על ידי Suzy Elbaz לחם ומאפים
מתכון מקצועי לפיצה ביתית שיוצאת מושלמת - הכנת בצק מיוחד לפיצה, רוטב עשיר ו"קשה" צמה מיוחד במינו! כל השלבים להכנת פיצה מקצועית במתכון..
- זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
1 שעה 15 דקות
25 דקות
1 שעה 40 דקות
- 4 מגשי פיצה
מצרכים למתכון
לבצק הפיצה
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפיות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חד"פ שמן זית
1 כף מלח
2.5 - 3 כוסות מים פושרים
לרוטב
6 עגבניות מגורדות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כוס חד"פ שמן זית
הוראות הכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מצרכי בצק הפיצה מלבד המלח. מתחילים להוסיף מים בהדרגה (עד 3 כוסות מים) תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק רך ונעים. את המלח מוסיפים בסוף, ממשיכים ללוש עד שנבלע.
מכסים את הבצק ומתפיחים במשך חצי שעה עד שעה.
מחלקים ל-4 חלקים ומכל חלק משאירים כדורי בינוני בצד לצורך הצמה. מניחים את הבצק למנוחה.
בינתיים מכינים את הרוטב: את כל מצרכי הרוטב מבשלים בסיר על הגז על אש קטנה במשך 15 דקות, מוסיפים חבילת רסק עגבניות ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
כל כדור בצק מרדדים לעיגול גדול בגודל של פיצה ומחוררים עם מזלג. מורחים על גבי כל פיצה כמות נדיבה של רוטב, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות.
את כדורי הבצק שנותרו (הקטים) - כל כדור מחלקים ל-3 ומגלגלים לנחשים ארוכים, יוצרים צמה ומניחים מעל לפיצה.
אופים את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ- 25 דקות או יותר, תלוי בתנור..
מוציאים ומגישים חם..
אל תפספסו >> מתכון לפיצה מעולה בקלות
המלצות לארוחות ערב:
לעוד רעיונות ומתכונים מעולים >> מאגר המתכונים
4 דירוגים וחוות דעת
מיכל
יצא מהמם!! אחלה בצק
שוקי
בצק משובח לפיצה . אמצתי
Keren.eis
מוצלח מאוד! אהבתי
ran
הפיצה יצאה נהדרת, מתכון בטוח שאפו!