
פשטידת פטריות חלבית ב-5 דקות עבודה
על ידי המטבח של שרית מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, פשטידות וקישים
פשטידת פטריות וגבינות נהדרת לאורחים שמגיעים בהפתעה, ניתן להשתמש כמעט בכל גבינה מלוחה שיש בבית. מערבבים את המצרכים ושמים בתנור - ממש קלה להכנה וטעימה.
- זמן עבודה: 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
-
5 דקות
30 דקות
35 דקות
- תבנית פשטידה קטנה / אינגליש קייק
הוראות הכנה
בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.
משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית בעזרת ספריי שמן, באופן אחיד.
יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.
אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
טיפים ושדרוגים לפשטידת פטריות:
- גובה: הפשטידה מעט נמוכה לכן מומלץ להכין בתבנית פשטידה קטנה או סטנדרטית, מתאימה גם לתבנית אינגליש קייק.
- כמות: כדי להכין פשטידה למשפחה מומלץ להכפיל כמויות ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
- שדרוגים: ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה לבלילה, לאוהבי הירק.
- שינויים: בלילת הפשטידה הכי מתאימה לפטריות אבל בהחלט ניתנת להכנה עם כל ירק אהוב אחר (ברוקולי, קישוא וכד'..). כל גבינה במתכון ניתן להמיר לגבינה מלוחה אחרת.
- שילובים פופולריים: להכנת הפשטידה עם פטריות טריות מומלץ לפרוס את הפטריות ולטגן מעט בחמאה. להכנת פשטידת פטריות ובצל יש להוסיף לבלילה פרוסות בצל מטוגן
אין על פטריות, במיוחד כשמדובר בפשטידות. אל תפספסו את המתכונים הבאים, שתוכלו להינות מארוחה משביעה וטעימה במיוחד
כשאין זמן אבל יש תיאבון, מכינים פשטידות בפחות מ-20 דקות >> לאוסף פשטידות מעולות במינימום מאמץ
שיתוף >>
50 דירוגים וחוות דעת
הכנתי פשטידת פטריות עם בצל
05/09/2018
לפי המלצתכם במתכון ויצא נפלא
פשטידת פטריות מדהימה!!
05/09/2018
רציתי להגיד תודה על המתכונים המופלאים שאני אוספת מכם!! עוד מתכון נהדר שנכנס ישר לשמורים שלי!!
שני
01/05/2018
כ"כ הרבה המלצות, אנסה היום….
אור
05/03/2018
היי תודה רבה
נראה לך יכול ללכת עם קמח תפו"א?
(לרגישים לגלוטן)
תודה רבה
אורית אבידן
17/09/2017
היי, הפשטידה מעולה!!! מכינה אותה כבר פעם שלישית בגלל שלל המחמאות שקיבלתי עליה..
הוספתי בצל מטוגן+ שמנת לבישול (במקום שמנת חמוצה)+ גבינת חמד 16% (במקום גבינה צהובה)..כאמור יצא פצצה! תודה וחג שמח….
חופק'ה
27/12/2016
מכינה את הפשטידה מלא מלא!
טיפ ממני תחליפו את הגבינה הצהובה בגבינת חמד או גבינה בולגרית ותיהנו כפליים!
שיפר
27/12/2016
פעם שעברה הכנתי ונגמר מזה מהר
ממליצה להכין את הפשטידה כפולה
זאת אומר להכפיל את כל מצרכי הפשטידה
אתם תודו לי 🙂
המטבח של שרית
30/11/2016
תודה רבה לך, אכן פשטידת פטריות קלה להכנה והכי מוצלחת, גם אני מכינה אותה בכל פעם בגרסאות שונות. נסי להוסיף לפשטידה גם שמיר ולפעמים לשחק עם גבינה קשות שונות אפשר לשדרג אותה בקלות
מרוצה 🙂
30/11/2016
הכנתי את הפשטידה לפני כמה ימים לארוחת שבת בבוקר וכולם ביקשו את המתכון כמובן שהפנתי אותם למתכון שלך לא האמינו כמה היא קלה! מתכננת לנסות גם עם תירס בפעם הבאה 🙂 תודה הפשטידה קלה ומומלצת!!

30/11/2016
היי אתי,
בהחלט ניתן להכין מהמתכון פשטידת פטריות ובצל. כדאי להשתמש בכחצי בצל מטוגן, אל תשכחי לצנן את הבצל לאחר הטיגון. לגבי התבנית – המתכון יספיק לתבנית אינגליש קייק קטנה חד פעמית (אפשר להכפיל כמויות).
אתן בן ציון/
30/11/2016
אתי
שאלה אני רוצה להכין פשטידות פטריות ובצל בתבנית אינגליש קייק האם לדעתך כדאי להוסיף בצל חי או מטגן? והאם המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק? תודה

28/11/2016
היי קרין,
להכנת פשטידה עשירה יותר ניתן להחליף כל גבינה רזה בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. למשל: במקום גבינת קוטג' או לבנה ניתן להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים (כמו מסקרפונה). כמו כן ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת, איכותית יותר.
קרין
21/11/2016
הפשטידה יצאה מעולה לפי המתכון. אם אני רוצה את הפשטידה יותר עשירה בטעמים עם גבינות יותר שמנות, איזה גבינות כדאי לי להוסיף?
גל
16/10/2016
יש לי קמח רגיל. כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

27/07/2016
היי אביחי,
בהחלט ניתן להמיר את השמנת חמוצה באשל 🙂
אביחי
24/07/2016
האם ניתן להחליף שמנת חמוצה בגביע אשל ?

20/07/2016
היי שירלי,
ניתן להשתמש בפטריות טריות בהכנת הפשטידה, מומלץ לטגן את הפטריות לפני.
שירלי
13/07/2016
אפשר להשתמש בפטריות טריות?
שירן
11/07/2016
פשידה ממש טעימה ומאד קלה להכנה.
נגמרה בשניות.
החלפתי את הפטריות משומרות בפטריות טריות שטגנתי עם מעט בצל יצא פצצה

19/06/2016
היי שירה,
בגלל שהבסיס של הפשטידה הוא גבינות, יהיה מאוד קשה להפוך אותה לפרווה.
ישנו מתכון אחר של אילנית בניזרי שאני ממליצה עליו: מתכון לפשטידת פטריות פרווה מעולה!
שירה
19/06/2016
נראית מעולה! למרות שהיא מלאה בגבינות יש מצב לעשות אותה פרווה? או אולי מתכון אחר לפשטידת פטריות פרווה? תודה מראש

05/06/2016
היי חן,
תבנית פאי 24 תתאים.
גל
04/06/2016
האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית בינונית a4?
חן
13/05/2016
איזה גודל תבנית צריך?
אתי
14/03/2016
פשטידה מושלמת
אני הוספתי גם שמיר פטריות ותירס וחצי בצל סגול
וגבינות יצא פצצה וטעים

16/02/2016
היי דבורית וטניה,
גביע קטן של שמנת חמוצה = 100 מ"ל
דבורית
08/02/2016
מה זה גביע קטן שמנת חמוצה?
כמה מ״ל???
טניה
03/02/2016
מה זה גביע קטן של שמנת חמוצה? כמה מ"ל?

16/01/2016
היי שירן, קרן ויעל,
את כל הגבינות במתכון ניתן להמיר בגבינות אחרות.
חשוב לשמור על היחס:
גבינה רכה ממירים בגבינה רכה וגבינה קשה ממירים בגבינה קשה.
יעל
13/01/2016
אין לי שמנת חמוצה, אפשר לוותר? יש תחליף אחר?
קרן
07/12/2015
כמה אחוז השמנת חמוצה?
חלי
29/11/2015
האם ניתן להכין את הפשטידה פרווה?? אם כן איך?
שירן
29/10/2015
נגמר הקוטג'… יוגורט / גבינה לבנה גם הולך??
ורד
29/09/2015
פשטידה מעולה
טעימה ממש
2 דקות עבודה
ולא נשאר פירור
כל הכבוד ליוצר המתכון☆☆☆☆☆
צביה
25/08/2015
אתר מעולה.המתכון קל מאד אז הכנתי גם עם פטריות ועוד אחת עם תירס וואו משהו משהו קל מהיר טעים מה עוד צריך? תודה
המטבח של שרית
11/08/2015
צליל, לטעמי פטריות טריות לא יתאימו למתכון כי הן מצריכות טיגון לפני.
אם זה מה שיש לך נסי לטגן את הפטריות כמה דקות בשמן זית, לסנן טוב טוב מנוזלים, לצנן ולהמשיך במתכון כרגיל
צליל
11/08/2015
פטריות טריות ישדרגו את הטעם?
סורי על שאלת הבורות אני פעם ראשונה מבשלת וזה לאורחים…
יעלי
19/07/2015
הוספתי קצת שום כתוש ושמיר. יצא מממממש טעים!!! הולכת לאמץ את המתכון 🙂
שרית
03/07/2015
פשטידה קלה וטעימה מאוד!! אפילו הילד הבררן שלי אהב, מומלץ בחום!
מעולה
29/06/2015
בהתחלה זה לא יצא טוב ואז הכנתי עוד פעם וזה הצליח יצא טעים אני ילד בן 13 ואני הצלחתי אם אני הצלחתי כולם יצליחו
Frenchi Zuka Schneider
27/06/2015
האם אפית את המלאווח קודם ?
פורסט
20/06/2015
שידרוג –
טיגנתי את הפטריות עם בצל (ואז הוספתי לבלילה).
בבסיס הנחתי מלאווח (מוכן למחצה)
ויצא מוווושלם!!!
תודה על המתכון.
המטבח של שרית
15/06/2015
היי יהודית, אני לא מכניסה ירק לפשטידה כלל יכול להיות שזה נראה לך בגלל הפטריות.
בנוגע לתבנית אני משתמשת בתבנית פאי 21, אפשר גם לחלק לתבניות פאי אישיות.
יהודית
14/06/2015
שאלה- בתמונה רואים שיש ירק בפשטידה, באיזה ירק מדובר? מה גודל התבנית שבה מכינים את הפשטידה?
המטבח של שרית
06/06/2015
וואו תודה רבה על הפרגון, אני נורא שמחה שיצא לכם מוצלח 🙂
נועה 2.5 כפות קמח מספיקות בהחלט. הפשטידה נמוכה ולא גדולה במיוחד..
נועה
05/06/2015
2.5 כפות קמח בלבד? זה נשמע ממש מעט..
ריטה בורכוב
01/06/2015
בדרך כלל לא נוהגת להגיב אבל את הפשטידה הזאת הכנתי כבר מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי המון מחמאות. אני נורא ממליצה על הפשטידה ועל פוד איז גוד בכללי, לטעמי זה אתר נהדר שדואג לאין סוף רעיונות פשוטים לאמא שעובדת..
תמר
11/05/2015
כבר כמה פעמים מכינה. מידי פעם גם מוסיפה פירורי לחם בתחתית.
פשוט, קל ומדיהם..
אלכסנדרה
08/01/2015
הכנתי היום ויצא ממש טעים:)
שרון
07/01/2015
ממש טעים ממליצה!!!

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!