FoodisGood

פשטידת פטריות חלבית ב-5 דקות עבודה

על ידי המטבח של שרית  , , ,

פשטידת פטריות וגבינות נהדרת לאורחים שמגיעים בהפתעה, ניתן להשתמש כמעט בכל גבינה מלוחה שיש בבית. מערבבים את המצרכים ושמים בתנור - ממש קלה להכנה וטעימה.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 5 דקות

    30 דקות

    35 דקות

  • תבנית פשטידה קטנה / אינגליש קייק

מצרכים למתכון

2 ביצים

2.5 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

1 קופסת שימורים: פטריות חתוכות / תירס (לפי הטעם)

לגבינות:

1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 גביע קטן של שמנת חמוצה

(ניתן להוסיף גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.

משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית בעזרת ספריי שמן, באופן אחיד.

יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.

אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.

שדרגו את הארוחה:

מה מגישים עם פשטידת פטריות כדי להפוך אותה לארוחה מלאה ומשביעה? סלטים מכל הסוגים, מאפים שונים, מרקים וגם ירקות בתנור יעשו את העבודה, הנה כמה מתכונים מומלצים להגשה עם הפשטידה שלכם:

טיפים להכנת פשטידת פטריות מושלמת:

  • גובה: הפשטידה מעט נמוכה לכן מומלץ להכין בתבנית פשטידה קטנה או סטנדרטית, מתאימה גם לתבנית אינגליש קייק.
  • כמות: כדי להכין פשטידה למשפחה מומלץ להכפיל כמויות ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
  • שדרוגים: ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה לבלילה, לאוהבי הירק.
  • שינויים: בלילת הפשטידה הכי מתאימה לפטריות אבל בהחלט ניתנת להכנה עם כל ירק אהוב אחר (ברוקולי, קישוא וכד'..). כל גבינה במתכון ניתן להמיר לגבינה מלוחה אחרת.
  • שילובים פופולריים: להכנת הפשטידה עם פטריות טריות מומלץ לפרוס את הפטריות ולטגן מעט בחמאה. להכנת פשטידת פטריות ובצל יש להוסיף לבלילה פרוסות בצל מטוגן.

אלטרנטיבות למתכון:

פשטידת הפטריות הזאת היא הפשטידה הקלאסית והיא מלאה בגבינות. אבל אם אתם מחפשים פשטידות פטריות שונות, לפניכם עוד המלצות:

50 דירוגים וחוות דעת

הכנתי פשטידת פטריות עם בצל

לפי המלצתכם במתכון ויצא נפלא

פשטידת פטריות מדהימה!!

רציתי להגיד תודה על המתכונים המופלאים שאני אוספת מכם!! עוד מתכון נהדר שנכנס ישר לשמורים שלי!!

שני

כ"כ הרבה המלצות, אנסה היום….

אור

היי תודה רבה
נראה לך יכול ללכת עם קמח תפו"א?
(לרגישים לגלוטן)
תודה רבה

אורית אבידן

היי, הפשטידה מעולה!!! מכינה אותה כבר פעם שלישית בגלל שלל המחמאות שקיבלתי עליה..
הוספתי בצל מטוגן+ שמנת לבישול (במקום שמנת חמוצה)+ גבינת חמד 16% (במקום גבינה צהובה)..כאמור יצא פצצה! תודה וחג שמח….

חופק'ה

מכינה את הפשטידה מלא מלא!
טיפ ממני תחליפו את הגבינה הצהובה בגבינת חמד או גבינה בולגרית ותיהנו כפליים!

שיפר

פעם שעברה הכנתי ונגמר מזה מהר
ממליצה להכין את הפשטידה כפולה
זאת אומר להכפיל את כל מצרכי הפשטידה
אתם תודו לי :)

המטבח של שרית

תודה רבה לך, אכן פשטידת פטריות קלה להכנה והכי מוצלחת, גם אני מכינה אותה בכל פעם בגרסאות שונות. נסי להוסיף לפשטידה גם שמיר ולפעמים לשחק עם גבינה קשות שונות אפשר לשדרג אותה בקלות

מרוצה :)

הכנתי את הפשטידה לפני כמה ימים לארוחת שבת בבוקר וכולם ביקשו את המתכון כמובן שהפנתי אותם למתכון שלך לא האמינו כמה היא קלה! מתכננת לנסות גם עם תירס בפעם הבאה :) תודה הפשטידה קלה ומומלצת!!

היי אתי,
בהחלט ניתן להכין מהמתכון פשטידת פטריות ובצל. כדאי להשתמש בכחצי בצל מטוגן, אל תשכחי לצנן את הבצל לאחר הטיגון. לגבי התבנית – המתכון יספיק לתבנית אינגליש קייק קטנה חד פעמית (אפשר להכפיל כמויות).

אתן בן ציון/

אתי
שאלה אני רוצה להכין פשטידות פטריות ובצל בתבנית אינגליש קייק האם לדעתך כדאי להוסיף בצל חי או מטגן? והאם המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק? תודה

היי קרין,
להכנת פשטידה עשירה יותר ניתן להחליף כל גבינה רזה בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. למשל: במקום גבינת קוטג' או לבנה ניתן להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים (כמו מסקרפונה). כמו כן ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת, איכותית יותר.

קרין

הפשטידה יצאה מעולה לפי המתכון. אם אני רוצה את הפשטידה יותר עשירה בטעמים עם גבינות יותר שמנות, איזה גבינות כדאי לי להוסיף?

גל

יש לי קמח רגיל. כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

היי אביחי,
בהחלט ניתן להמיר את השמנת חמוצה באשל :)

אביחי

האם ניתן להחליף שמנת חמוצה בגביע אשל ?

היי שירלי,
ניתן להשתמש בפטריות טריות בהכנת הפשטידה, מומלץ לטגן את הפטריות לפני.

שירלי

אפשר להשתמש בפטריות טריות?

שירן

פשידה ממש טעימה ומאד קלה להכנה.
נגמרה בשניות.
החלפתי את הפטריות משומרות בפטריות טריות שטגנתי עם מעט בצל יצא פצצה

היי שירה,
בגלל שהבסיס של הפשטידה הוא גבינות, יהיה מאוד קשה להפוך אותה לפרווה.
ישנו מתכון אחר של אילנית בניזרי שאני ממליצה עליו: מתכון לפשטידת פטריות פרווה מעולה!

שירה

נראית מעולה! למרות שהיא מלאה בגבינות יש מצב לעשות אותה פרווה? או אולי מתכון אחר לפשטידת פטריות פרווה? תודה מראש

היי חן,
תבנית פאי 24 תתאים.

גל

האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית בינונית a4?

חן

איזה גודל תבנית צריך?

אתי

פשטידה מושלמת
אני הוספתי גם שמיר פטריות ותירס וחצי בצל סגול
וגבינות יצא פצצה וטעים

היי דבורית וטניה,
גביע קטן של שמנת חמוצה = 100 מ"ל

דבורית

מה זה גביע קטן שמנת חמוצה?
כמה מ״ל???

טניה

מה זה גביע קטן של שמנת חמוצה? כמה מ"ל?

היי שירן, קרן ויעל,
את כל הגבינות במתכון ניתן להמיר בגבינות אחרות.
חשוב לשמור על היחס:
גבינה רכה ממירים בגבינה רכה וגבינה קשה ממירים בגבינה קשה.

יעל

אין לי שמנת חמוצה, אפשר לוותר? יש תחליף אחר?

קרן

כמה אחוז השמנת חמוצה?

חלי

האם ניתן להכין את הפשטידה פרווה?? אם כן איך?

שירן

נגמר הקוטג'… יוגורט / גבינה לבנה גם הולך??

ורד

פשטידה מעולה
טעימה ממש
2 דקות עבודה
ולא נשאר פירור
כל הכבוד ליוצר המתכון☆☆☆☆☆

צביה

אתר מעולה.המתכון קל מאד אז הכנתי גם עם פטריות ועוד אחת עם תירס וואו משהו משהו קל מהיר טעים מה עוד צריך? תודה

המטבח של שרית

צליל, לטעמי פטריות טריות לא יתאימו למתכון כי הן מצריכות טיגון לפני.
אם זה מה שיש לך נסי לטגן את הפטריות כמה דקות בשמן זית, לסנן טוב טוב מנוזלים, לצנן ולהמשיך במתכון כרגיל

צליל

פטריות טריות ישדרגו את הטעם?
סורי על שאלת הבורות אני פעם ראשונה מבשלת וזה לאורחים…

יעלי

הוספתי קצת שום כתוש ושמיר. יצא מממממש טעים!!! הולכת לאמץ את המתכון :)

שרית

פשטידה קלה וטעימה מאוד!! אפילו הילד הבררן שלי אהב, מומלץ בחום!

מעולה

בהתחלה זה לא יצא טוב ואז הכנתי עוד פעם וזה הצליח יצא טעים אני ילד בן 13 ואני הצלחתי אם אני הצלחתי כולם יצליחו

Frenchi Zuka Schneider

האם אפית את המלאווח קודם ?

פורסט

שידרוג –
טיגנתי את הפטריות עם בצל (ואז הוספתי לבלילה).
בבסיס הנחתי מלאווח (מוכן למחצה)
ויצא מוווושלם!!!
תודה על המתכון.

המטבח של שרית

היי יהודית, אני לא מכניסה ירק לפשטידה כלל יכול להיות שזה נראה לך בגלל הפטריות.
בנוגע לתבנית אני משתמשת בתבנית פאי 21, אפשר גם לחלק לתבניות פאי אישיות.

יהודית

שאלה- בתמונה רואים שיש ירק בפשטידה, באיזה ירק מדובר? מה גודל התבנית שבה מכינים את הפשטידה?

המטבח של שרית

וואו תודה רבה על הפרגון, אני נורא שמחה שיצא לכם מוצלח :)
נועה 2.5 כפות קמח מספיקות בהחלט. הפשטידה נמוכה ולא גדולה במיוחד..

נועה

2.5 כפות קמח בלבד? זה נשמע ממש מעט..

ריטה בורכוב

בדרך כלל לא נוהגת להגיב אבל את הפשטידה הזאת הכנתי כבר מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי המון מחמאות. אני נורא ממליצה על הפשטידה ועל פוד איז גוד בכללי, לטעמי זה אתר נהדר שדואג לאין סוף רעיונות פשוטים לאמא שעובדת..

תמר

כבר כמה פעמים מכינה. מידי פעם גם מוסיפה פירורי לחם בתחתית.
פשוט, קל ומדיהם..

אלכסנדרה

הכנתי היום ויצא ממש טעים:)

שרון

ממש טעים ממליצה!!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן