FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת פטריות פרווה זריזה ומוצלחת

פשטידה מוצלחת צריכה לשלב עסיסיות ולהיות מספיק מוצקה כדי שנוכל לאכול אותה בכיף, כזו היא פשטידת הפטריות הזאת! מתכון סופר קל שכולם אוהבים להכנת פשטידת פטריות פרווה שיכולה להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה או לעמוד בפני עצמה לארוחת ערב בשילוב סלט. אפשר להכין עם פטריות טריות או משימורים, תיהנו!

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת

מצרכים:

  • 1 סלסילת פטריות טריות או 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות
  • 1 בצל לבן
  • 1 גזר מגורד (לא חובה אבל משדרג מאוד)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. קולפים את הבצל, חוצים באמצע ופורסים לפרוסות דקות דקות.
  3. אם משתמשים בפטריות טריות יש לחתוך לרבעים ולטגן במחבת עם כף שמן זית עד שהפטריות מתרככות. אם משתמשים בפטריות משימורים יש לסנן היטב מנוזלים.
  4. מערבבים בקערה גדולה את הבצל והפטריות עם שאר מצרכי הפשטידה.
  5. משמנים היטב תבנית ויוצקים פנימה את בלילת הפשטידה.
  6. אופים בתנור החם למשך 35-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה יפה.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים עד השיש לצינון של לפחות 15 דקות לפי שפורסים.
  8. לאחסון הפשטידה יש לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולאחסן במקרר עד 3 ימים.

עוד פשטידות מומלצות בקלות:

דילוג לתוכן