FoodisGood

פשטידת פטריות / תירס פרווה הכי קלה להכנה

על ידי אילנית בניזרי  , ,

כשאין רעיון לארוחת ערב קלילה, פשוט מערבבים כמה מצרכים בקערה ומכינים פשטידת פטריות או תירס פרווה. מתכון קל ומהיר שתמיד מצליח, אין ילד או מבוגר שלא אוהב. ניתן לשלב בין השניים ולהכין פשטידת פטריות ותירס!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • תבנית 24

מצרכים למתכון

4 תפוחי אדמה

4 ביצים טרופות

חצי כוס קמח תופח או רגיל + אבקת אפייה

בצל קטן קצוץ דק

קופסת שימורים תירס מסוננת או 2 קופסות שימורים פטריות פרוסות מסוננת (אפשר לשלב)

כף פטרוזליה יבשה או טריה

מעט שמיר קצוץ

כפית כורכום

מלח,פלפל שחור גרוס,אגוז מוסקט

2 כפות שמן

פירורי לחם מוזהבים לציפוי ולתחתית

הוראות הכנה

נרתיח את תפוחי האדמה ונמעך אותם לפירה.

נוסיף את הבצל, הפטריות או התירס (או שניהם).

נוסיף את הקמח והתבלינים ולבסוף נוסיף את הביצים הטרופות והשמן ונערבב היטב.

נשמן תבנית קוטר 24, נפזר בתחתית התבנית פירורי לחם ואז ניצוק את בלילת הפשטידה (פירורי הלחם סופגים את הנוזלים)

מעל לבלילת הפשטידה נפזר שוב פירורי לחם מוזהבים עם שומשום.

נאפה את הפשטידה בתנור חם, בחום 180 עד להזהבה, בערך שעה ורבע ,בתאבון..


עוד מתכוני פשטידות פרווה שלא תרצו לפספס:

אנחנו אוהבים פטריות! לא משנה לנו אם הן טריות או משימורים, אנחנו אוהבים לשלב אותן במתכונים שלנו! מתכוני פטריות אהובים במיוחד:

3 דירוגים וחוות דעת

דידי

האם אפשר להוסיף גבינה לבנה לתוך הבלילה וגבינה צהובה מלמעלה?

היי אבלין,
בהחלט ניתן להכין את הפשטידה בתבנית שקעים (מאפינס).
כן, ניתן להקפיא את הפשטידה לאחר אפייה.

אבלין

שלום, המתכון נראה מצוין. האם ניתן לאפות בתבניות שקעים? והאם ניתן להקפיא את הפשטידה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן