FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

פשטידת ברוקולי וקישואים פרווה

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון פשוט לפשטידה פרווה מנצחת. פשטידה המשלבת קישואים וברוקולי ולמי שמעוניין גם פטריות. ההכנה קלה והתוצאה נהדרת.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • תבנית עגולה 26 או 2 אינגליש קייק

מצרכים למתכון

3 קישואים מגורדים

1 בצל קצוץ

1/2 חבילת ברוקולי קפוא

4 ביצים

1/2 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן

תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כף פטרוזליה יבשה, חצי כפית כורכום

ניתן להוסיף פטריות

הוראות הכנה

תחילה נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

נוסיף 1/2 כפית כורכום למחבת ונערבב.

נוסיף למחבת את הקישואים המגוררים ונטגן יחדיו כ-15 דקות.

נעביר את התערובת למסננת דקה ונסנן נוזלים.

את הברוקולי הקפוא נרתיח כ-15 דקות בסיר עם מים עד לריכוך הגבעולים ונסנן מנוזלים.

בקערה גדולה נערבב ביצים, קמח ושמן עד לבלילה חלקה ללא גושים.

נוסיף לבלילת הפשטידה את הברוקולי ותערובת הבצל והקישואים וכן את התבלינים ונערבב היטב.

נשמן תבנית עגולה 26 או 2 תבניות אינגליש קייק וניצוק לתוכה את תערובת הפשטידה.

נפזר שומשום לקישוט ונאפה בתנור חם על 200 מעלות כ-45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.

11 דירוגים וחוות דעת

יפה

תשובה לאיתי זה לא נכון מה שכתבת לירקות הקפואים יש אותם הויטמינים כמו לטריים אתה יכול לשאול גם דיאטנים

איתי

אבל…….למה קפוא ?????
הרי לירקות קפואים אין שום ערך תזונתי.
אין ויטמינים, הלך הסידן והברזל והירק סתם נראה ירוק אך ריק מתוכן.

היי מאיה,
להכנת הפשטידה ללא גלוטן תוכלי להמיר את הקמח בשיבולת שועל + 1/2 כפית אבקת אפייה.

היי שמחה,
ניתן להכין את הפשטידה עם שיבולת שועל במקום הקמח, אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפייה.

שמחה

קיימת אופצייה להחלפת הקמח?

הילה

פשטידה נהדרת!

יפה

יצא מעולה.
חגיגי ויפה לעיין ולחך.

מאיה גדליה

מה אפשר לשים במקום קמח כי אסור לי גלוטן

מלכה רולר

מצוינת גם בתוספת פטריות

יהודית

היכנתי לפסח, יצא ממש טעים. היה קל להכין.

יפי

הפשטידה טעימה מאד לא הייתי אומרת"קלה להכנה" המון כלים לשטוף וכמה שלבי טיגון ובישול,אך שווה את המאמץ

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.