
פשטידת תרד ותפוחי אדמה מהירה (פרווה)
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון פשטידות וקישים
מתכון קל לפשטידה תרד שתמיד מצליחה! פשטידה קלה, צמחונית, פרווה וטעימה מאוד שמתאימה לאירוח, לארוחת ערב וגם לשבת בבוקר. תענוג לאכול עם כל המשפחה לצד סלט ירקות. ניתן להחליף את התרד בכל ירק שאוהבים.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
15 דקות
25 דקות
40 דקות
- כ-8 פרוסות
מצרכים למתכון
3 תפוחי אדמה
6 ביצים מופרדות
בצל קצוץ
300 גרם תרד קצוץ ושטוף
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, מעט אבקת מרק בצל
הוראות הכנה
את תפוחי האדמה מבשלים עד לריכוך ומקלפים.
בינתיים מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוציאים ומצננים.
מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם תרד, בצל מטוגן, חלמונים ותבלינים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומערבבים עם תערובת תפוחי האדמה.
משמנים תבנית עגולה ומעבירים את בלילת הפשטידה לתבנית, מיישרים.
אופים את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות במשך 15 דקות, מורידים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה.
מחלצים את הפשטידה מהתבנית ופורסים לפרוסות.
לפשטידה ניתן להוסיף גם ביצים קשות חתוכות לקוביות.
את התרד במתכון ניתן להחליף בכרובית, מנגולד, ברוקולי או כל ירק שאוהבים.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
מיכל
מיכל. פשטידה טעימה ורכה לא לאפות מעל 15 דק׳ ב: 170 מעלות ככה הפשטידה נשארת רכה וטעימה.
יעל
פשטידה מוצלחת מאד… תודה!