פשטידת תרד ותפוחי אדמה מהירה (פרווה)

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון קל לפשטידה תרד שתמיד מצליחה! פשטידה קלה, צמחונית, פרווה וטעימה מאוד שמתאימה לאירוח, לארוחת ערב וגם לשבת בבוקר. תענוג לאכול עם כל המשפחה לצד סלט ירקות. ניתן להחליף את התרד בכל ירק שאוהבים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 15 דקות

    25 דקות

    40 דקות

  • כ-8 פרוסות

מצרכים למתכון

3 תפוחי אדמה

6 ביצים מופרדות

בצל קצוץ

300 גרם תרד קצוץ ושטוף

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, מעט אבקת מרק בצל

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה מבשלים עד לריכוך ומקלפים.

בינתיים מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוציאים ומצננים.

מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם תרד, בצל מטוגן, חלמונים ותבלינים.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומערבבים עם תערובת תפוחי האדמה.

משמנים תבנית עגולה ומעבירים את בלילת הפשטידה לתבנית, מיישרים.

אופים את הפשטידה בתנור חם על 200 מעלות במשך 15 דקות, מורידים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה.

מחלצים את הפשטידה מהתבנית ופורסים לפרוסות.

לפשטידה ניתן להוסיף גם ביצים קשות חתוכות לקוביות.
את התרד במתכון ניתן להחליף בכרובית, מנגולד, ברוקולי או כל ירק שאוהבים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

מיכל

09/06/2017

מיכל. פשטידה טעימה ורכה לא לאפות מעל 15 דק׳ ב: 170 מעלות ככה הפשטידה נשארת רכה וטעימה.

יעל

28/01/2017

פשטידה מוצלחת מאד… תודה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00