ריזוטו פטריות מעולה בקלי קלות

על ידי FoodisGood  , , ,

מתכון לריזוטו פטריות פשוט וטעים במיוחד, מעולה להגשה כארוחת ערב או כתוספת חמה ומפתיעה למנה עיקרית.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • 3-5 סועדים

מצרכים למתכון

8 כוסות מים

1 כף אבקת מרק ירקות

150 גרם פטריות מיובשות (פורצ'יני או פטריות מיובשות אחרות)

2 כפות שמן זית

4 בצלצלי שאלוט קצוצים

2 כוסות אורז ארבוריו (או אורז ריזוטו מיוחד)

1/2 כוס חומץ יין לבן

2/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת, בתוספת להגשה (לא חובה)

מלח ופלפל לפי טעם

הוראות הכנה

מחממים 8 כוסות מים עם כף אבקת מרק ירקות ומוזגים 2 כוסות מתערובת המרק לקערה גדולה.

מוסיפים פטריות מיובשות לקערה, מספיגים במים למשך 20 דקות, מסננים ושומרים את הנוזלים בצד.

מסננים את הנוזלים בנפרד דרך גזה או מגבת נייר דקה על מנת לנקז כל גרגיר ומוסיפים את הנוזלים אל תוך שאר תערובת המרק.

שומרים על מי המרק חמים על אש בינונית, בנתיים מחממים את הפטריות על מחבת עם כף שמן זית.

מחממים את שאר השמן בסיר ומבשלים את בצלצלי השאלוט עד להתרככות.

מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהאורז נהיה שקוף ומוסיפים את חומץ היין עד שנספג לתוך האורז.

בהדרגה מוסיפים את תערובת הנוזלים לתוך האורז, כוס אחת בכל פעם ומערבבים מידי פעם.

מבשלים למשך 20 דקות, כאשר האורז מתרכך ומקבל מרקם קטיפתי.

מערבבים בקערה נפרדת את הפטריות עם פרמזן ומתבלים במלח פלפל.

מוסיפים את תערובת הפטריות לאורז ומגישים.

אנחנו אוהבים פטריות! לא משנה לנו אם הן טריות או משימורים, אנחנו אוהבים לשלב אותן במתכונים שלנו!

מתכוני פטריות אהובים במיוחד:

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

טובה חטואל

08/02/2018

המתכון נפלא לריזוטו קלאסי , האורחים מאוד אהבו,אני הוספתי נגיעה אישית של פטריות חיות למתכון ריזוטו הכי טעים שיש!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00