פשטידה זה אוכל מנחם בכל עונה, אבל פשטידת פטריות טריות כל-כך מתאימה לחורף והופכת את ארוחת הערב לביתית, משפחתית וחמימה יותר. אפשר גם לשלב לצד מרק או סלט וליהנות מארוחה חורפית מפנקת במיוחד.
מתכון לפשטידת פטריות טריות
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 26 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)
מצרכים:
- 250 גרם פטריות טריות
- 2 ביצים
- 1/4 כוס קמח
- כפית אבקת אפייה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם
הוראות הכנה:
- את הפטריות מנקים מעט עם נייר סופג וחותכים לרבעים או פרוסות.
- מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את הפטריות 3-4 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הפשטידה מלבד הפטריות.
- מוסיפים את הפטריות בסוף ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את בלילת הפשטידה.
- אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל-180 למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
- חשוב לצנן את הפשטידה היטב לפני הגשה אחרת היא תתפרק.
בתאבון!