FoodisGood

פשטידת פטריות טריות חורפית מפנקת

פשטידה זה אוכל מנחם בכל עונה, אבל פשטידת פטריות טריות כל-כך מתאימה לחורף והופכת את ארוחת הערב לביתית, משפחתית וחמימה יותר. אפשר גם לשלב לצד מרק או סלט וליהנות מארוחה חורפית מפנקת במיוחד.

מתכון לפשטידת פטריות טריות

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטר 26 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)

מצרכים:

  • 250 גרם פטריות טריות
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 גביע גבינת קוטג'
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם

הוראות הכנה:

  1. את הפטריות מנקים מעט עם נייר סופג וחותכים לרבעים או פרוסות.
  2. מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את הפטריות 3-4 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הפשטידה מלבד הפטריות.
  4. מוסיפים את הפטריות בסוף ומערבבים היטב.
  5. משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את בלילת הפשטידה.
  6. אופים את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל-180 למשך חצי שעה, או עד להזהבה.
  7. חשוב לצנן את הפשטידה היטב לפני הגשה אחרת היא תתפרק.
    בתאבון!

מרקים שיתאימו בול להגשה עם הפשטידה:

שיתוף
וואטסאפ
פייסבוק
פינטרסט
אימייל

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.