FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט סלק חי מוצלח בצ'יק

הנה מתכון נהדר שתמיד עובד בכל ארוחת חג, שבת או אפילו סתם כך לארוחת ערב בריאה – סלק חי מתובל היטב בלימון, שמן זית וחומץ הופך למנת צד בריאה וסופר מוצלחת. בכך שהסלק חי אנחנו נהנים מכל יתרונותיו הבריאותיים. לאחסון מוצלח של סלט סלק חי יש לשמור בצנצנת זכוכית אטומה במקרר, נשמר עד כ-4 ימים!

זמן עבודה: 10 דקות

מצרכים:

  • 2 סלקים
  • 1 קולורבי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ 5%
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. את הסלקים והקולורבי קולפים ומגרדים על הצד הגס בפומפייה, או חותכים לגפרורים דקים עם סכין.
  2. מעבירים את רצועות הירקות לקופסה גדולה ומוסיפים את כל מצרכי הרוטב. סוגרים מכסה ומשקשקים היטב.
  3. מניחים את הקופסה במקרר למשך 1-2 שעות לפחות כדי שכל הטעמים יתמזגו היטב והירקות יוכלו להתרכך מעט.
  4. הסלט ישמר היטב בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים.

עוד מתכוני סלק שאנחנו אוהבים:

דילוג לתוכן