קציצות בשר: 6 טיפים ומתכונים מנצחים

  פורסם בתאריך   על ידי   2 תגובות

ברוטב, מטוגנות, מבושלות וגם בתנור, כל סבתא יודעת להכין קציצות בשר. זה נראה פשוט וקל, אבל אם אתם לא מצליחים להגיע למרקם או לטעם המדויק של קציצות הבשר של סבתא, יכול להיות שאתם עושים את אחת מהטעויות הבאות.

1. מתעלמים מעשבי התיבול

עשבי תיבול הם חלק בלתי נפרד מקציצות בשר מושלמות, בלי עשבי התיבול, הקציצות שלכם יהיו יותר דומות במרקמן ובטעמן להמבורגר ולא יקבלו את העסיסיות שכל-כך נחוצה להן. למרות שאין קציצות מוצלחות ללא עשבי תיבול, אל תרגישו מחוייבים לעשבי התיבול הסטנדרטיים כמו פטרוזיליה וכוסברה, תמיד ניתן לשחק עם נענע, אורגנו ועשבי תיבול מפתיעים כדי לתת לקציצות שלכם טוייסט מיוחד. נסו לשדרג את הירק במתכון הסטנדרטי לקציצות בקר ברוטב עגבניות וחומוס.





2. יותר מידי ביצים

אם אתם אנשים של קציצות אווריריות ובכל זאת, פעם אחר פעם, יוצאות לכם קציצות דחוסות וקשות, אתם ככל הנראה סומכים יותר מידי על הביצים. הביצים מספקות לקציצות לחות והופכות אותן לדחוסות וקשות. אם אתם רוצים קציצות אווריריות ורכות, אין כל צורך לשים יותר מ-2 קציצות על כל קילו בשר. הנה למשל מתכון לקציצות בשר מוצלחות בלי ביצים כלל: מתכון לקציצות בשר עם שעועית ירוקה ברוטב.

3. לא מלכלכים את הידיים

כדי להכין קציצות מוצלחות ואווריריות צריך ללכלך את הידיים, למה? זה פשוט! השליטה הקלה שיש לנו על הבשר כאשר אנחנו מערבבים עם כפות הידיים עוזרת לשלב את כל מרכיבי הקציצות באופן אחיד וזאת מבלי לרסק את הבשר ולערבב אותו יותר על המידה. שימו את כל מרכיבי הקציצות בקערה ורק לאחר מכן החלו לערבב. נסו את השיטה הזאת על המתכון הבא ולא תתחרטו: מתכון לקציצות בולט מטוגנות.

4. מגלגלים את הקציצות בידיים יבשות

הטעות הנפוצה ביותר כאשר מכינים קציצות ברוטב היא גלגול הקציצות בידיים יבשות. תערובת הבשר פשוט תידבק לכפות הידיים שלכם ותהפוך את גלגול הקציצות לסיפור ארוך ומתמשך, מה שיביא לבסוף לקציצות דחוסות ולא מוצלחות. כדי לגלגל את הקציצות בקלות פשוט שמנו את הידיים ותתחילו לכדרר. נסו את הטכניקה הזאת בזמן שאתם מכינים את המתכון המוצלח הבא לקבב רומני עסיסי.





5. לא מתאימים את גודל הקציצות למנה

לא כל הקציצות נולדו שוות, קציצות למרק, לספגטי או קציצות מטוגנות צריכות להתאים לאופי המנה. במרק למשל, אנחנו מחפשים קציצות קטנות שיתאימו לביסים עם כף, בזמן שקציצות בשר מטוגנות צריכות להיות גדולות יותר ולהתאים לפיתה או כמנה עיקרית. קציצות מעל לספגטי צריכות להיות בינוניות ולהשתלב עם המנה. לא משנה איך אתם אוהבים את הקציצות שלכם, תתאימו אותן לגודל המנה ואופיה. התאימו את גודל הקציצות במתכון הבא לספגטי מיטבולס.

6. שוכחים לטגן את הקציצות שלכם

אם אתם מכינים קציצות ברוטב, אל תקצרו תהליכים, כדי שמידת ההכנה של כל הקציצות תהיה שווה, חשוב מאוד לטגן את הקציצות לפני הבישול. כדי לחסוף בכלים תוכלו פשוט לטגן את הקציצות באותו הסיר שבו אתם מכינים את הרוטב. לפני הכנת הרוטב, טגנו את הקציצות בשמן ובצל קצוץ כ-4 דקות מכל צד, הוציא לנייר סופג והחזירו לאחר הכנת הרוטב להמשך בישול, כך תוודאו שכל הקציצות במנה מוכנות באותה המידה. נסו את השיטה הזאת כשאתם מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות וקישואים.

לסיכום: אם תתנו אהבה לקציצות שלכם, הן יחזירו לכם אהבה עם טעם נפלא ומרקם עסיסי. עכשיו שאתם יודעים איך להכין את הקציצות המושלמות: קליק לכל מתכוני הקציצות באתר.

יש לכם טיפים נוספים להכנת קציצות בקר? שתפו אותנו בתגובות!

שיתוף

2 תגובות

  1. רונית :

    אני מוסיפה לתערובת גרידת לימון .נותן טעם מיוחד

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *