בפסח, ביום העצמאות, בסוכות וכמעט בכל חופשה אפשרית – עם ישראל יוצא בהמוניו לנפנף. אנחנו אוהבים לעשות מנגל בחצרות ובגנים ברחבי הארץ, אבל אין מנגל מוצלח ללא סלטים מתאימים. החל מסלטים קרים ועד למבושלים, הנה כמה סלטי חובה בכל על האש מנצח.
סלטים קרים לעל האש
כרוב לבן וסלט ירקות הם רק חלק קטן מהסלטים הקרים ששוטפים את שולחנות הפיקניק שלנו בכל על האש. את הסלטים הקרים ניתן (ומומלץ) להכין יום לפני המנגל עצמו לאיחוד טעמים מקסימלי.
1. סלט מסייר (חמוצים טריפוליטאי)
סלט המסייר קל להכנה ומורכב מרצועות ירקות מתובלים בטוב טעם. הסלט מהווה תחליף מעולה למי שרוצה חמוצים בצ'יק צ'ק ומחזיק כשבוע במקרר. אפשר לבחור במגוון ירקות אהובים לסלט עשיר וצבעוני.
2. סלט כרוב לבן חמוץ
סלט הכרוב הוא בין הסלטים שנוכחותם במנגל מוצלח היא חובה, הסלט מרענן ופותח תיאבון, הוא מתאים מאוד בתוך פיתה עם בשר ומגוון ממרחים. סלט הכרוב מקבל אפקט של כבישה באם יושב במקרר כיומיים לפני הפיקניק.
3. סלט סלק חי חריף / סלט גזר חי חריף
שני הסלטים הצבעוניים הללו מעולים לעל האש מוצלח. סלטים חריפים ידועים באופי המרענן שלהם, הם פותחים תאבון ומתאימים בתוך פיתה וגם לצד צלחת בשר. סלט הגזר והסלק אינם מצריכים בישול כלל, תוסיפו לזה את הקלות בהכנתם ויש לכם 2 סלטים מנצחים, קלילים ומעולים למנגל.
> למתכון לסלט סלק חריף | למתכון לסלט גזר חי חריף
4. סלט גזר וסלק בחרדל דיז'ון
לאלו שלא אוהבים חריף אבל נהנים מטעם הסלק והגזר, הנה סלט קל להכנה עם טוויסט. שילוב של סלק וגזר חתוכים לרצועות דקות ומתובלים בחומץ, חרדל דיז'ון, שום ועוד דברים טובים. סלט מעולה לעל האש שמוסיף טעם וצבע לשולחן.
5. סלט עשבי תיבול
אם נראה לכם שחסר משהו בשולחן הסלטים, אם אתה קצרים בזמן או אם אתם מחפשים סלט מרענן במיוחד – סלט עשבי התיבול הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. סלט קליל וטעים שהולך מעולה עם ארוחה בשרית, על האש או כל ארוחה אחרת. מושלם לאירוח בעל האש ביתי וקל לנשיאה לפיקניק בחוץ.
6. סלט קולורבי וסלק
השילוב המופלא בין סלק וקולורבי הוא שילוב מוכר וטעים במיוחד. מדובר בסלט ביתי מוצלח הן בטעם והן ביופי. סלט מעולה לאירוח במידה ואתם מתכננים על האש ביתי ומשתלב נהדר בשולחן הסלטים. מרענן, יפהפה וכיף לנשנוש.
7. סלט כרובית ועשבי תיבול
סלט מושלם לשומרי משקל ולא רק. סלט הכרובית אינו מצריך בישול, הוא קל מאוד להכנה ומתאים למנגל, לפיקניק ולכל ארוחה. סלט קליל, מתובל בטוב טעם, דל בקלוריות ומתאים לאלו המעוניינים לשבוע בעיקר מסלטים.
> למתכון לסלט כרובית ועשבי תיבול
8. סלט בצל וסומק
אמנם הוא לא סלט חובה, אבל הוא כל-כך קל להכנה, אז לא להכין אותו לעל האש? סלט בצל וסומק מהמם שמשדרג כל פיתה עם בשר. מה שנחמד בסלט הזה הוא שאין אפילו צורך לקצוץ את הבצל, פשוט פורסים, מערבבים עם רוטב וזה הכל.
סלטים מבושלים לעל האש
בקטגוריית הסלטים המבושלים ישנם כמה סלטים שפשוט אי אפשר לוותר עליהם. מלבד טחינה וחומוס ישנו מבחר רחב של סלטים מבושלים מושלמים לעל האש. הסלטים המבושלם אמנם דורשים יותר השקעה, אבל ההשקעה משתלמת!
1. סלט מטבוחה שרופה
סלט המטבוחה החריף כבר מזמן הפך לחלק בלתי נפרד מסלטי העל האש הביתיים. הסלט המוצלח הזה אמנם דורש בישול לא קצר, אבל הוא ניתן להכנה מראש ובכמויות, והכי חשוב – ניתן להקפאה. חלקו את המטבוחה לקופסאות עם מכסה, אחסנו במקפיא והפשירו בכל על האש או פיקניק.
2. סלט סלק אדום מבושל
עוד סלט חובה בכל ארוחה מושקעת הוא סלט הסלק המבושל. עם אופן הכנה באמת קליל: בישול במים וערבוב עם רוטב, הסלט הזה הוא בין הסלטים הפופולריים ביותר בישראל, הוא מככב על שולחנות בחגים, שבתות וכמובן במנגל בפארק.
3. סלט חצילים במיונז
חציל הוא חומר גלם מושלם, ניתן להניח אותו על המנגל ולקלות. סלט החצילים במיונז הוא סלט פשוט כל-כך שניתן להכין אותו ממש "על המקום". לאחר שהחציל קלוי היטב, פורסים לשניים, מרוקנים ומערבבים עם שאר מצרכי הסלט.
4. פלפלים קלויים חריפים
אם לומר את האמת, הפלפלים הקלויים הוא לא סלט הכרחי בכל מנגל או ארוחה, אבל אם תכינו אותו פעם אחת, אתם לא תפסיקו להכין אותו! פלפלים קלויים בחומץ – מתכון מעולה לכל ארוחה.
5. זיתים מבושלים ברוטב
אם אתם מעוניינים להשקיע בנבחרת הסלטים לעל האש שלכם, אין סלט יותר טוב מסלט הזיתים המבושלים. הסלט הזה משמש כתוספת מעולה לכל ארוחה, הוא קל להכנה ונשמר היטב בצידנית. הכינו מראש, קררו וקחו אותו איתכם לעל האש משודרג.
6. סלט חצילים ועגבניות רומני
השילוב של חציל קלוי ועגבנייה הוא שילוב מוכר וידוע, מדובר בשילוב המנצח! חצילים קלויים, קוביות עגבניה ועוד כמה מרכיבים בסיסיים ויש לכם אחלה של סלט ביתי מושלם לעל האש.
7. סלט חציל בטחינה
המלצה לסלט טחינה משודרג שניתן להכין ממש "על המקום". את הטחינה כמובן מכינים לפני, אבל כשהחציל הקלוי מוכן – הכניסו אותו לטחינה המוכנה ותקבלו סלט חציל בטחינה טעים במיוחד.
טיפים לניקיון וחיתוך ירקות
- כרובית וברוקולי – מפרדים לפרחים ומשרים בקערה גדולה עם מים קרים במשך שעה.
- כרוב – קוצצים לפרוסות דקות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב תחת מים קרים.
- פלפלים – חותכים לרבעים (לאורך), מנקים את הגרעינים ושוטפים היטב תחת מים קרים.
- סלט וקולורבי – חותכים את 2 הכיפות, קולפים מסביב, חותכים לחצי ואז לרבעים, לפרוסות ואז לגפרורים דקים.
- גזר – קולפים וחותכים לפרוסות דקות לאורך הגזר, כל פרוסה חותכים למקלות וחוצים לשניים.
- עשבי תיבול – מפרידים היטב, מעבירים למסננת ושוטפים תחת מים קרים לפני הקיצוץ.
- זיתים – בכדי להפחית את מרירות הזיתים בשלו אותם במים רותחים במשך רבע שעה.