זיתים מבושלים ברוטב עגבניות

על ידי המטבח של שרית  ,

בין ההכנות והסירים של יום שישי תמיד תמצאו אצלי מחבת בה מתבשלים זיתים ברוטב עגבניות. זה קל להכנה ומוצלח כמעט עם כל מנה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 15 דקות

    25 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

2 קופסאות זיתים

בצל שלם קצוץ

4 שיני שום פרוסות

חמי קופסה (גדולה) של רסק עגבניות

גמבה אדומה רצועות דקות

1 פלפל חריף טבעות

4 כפות שמן לטיגון

חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון

מלח לפי הטעם

חצי כוס מים

הוראות הכנה

מרתיחים את הזיתים עם מים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומסננים מהמים. עושים את זה 3 פעמים כדי להיפטר מהמרירות.

בינתיים מטגנים במחבת כבדה ורחבה בצל, שום רצועות גמבה וטבעות פלפל חריף במשך 3 דקות.

מוסיפים למחבת רסק עגבניות ותבלינים וגם חצי כוס מים ומטגנים עוד 5 דקות עם מכסה.

מוסיפים את הזיתים, מערבבים היטב ומטגנים על אש נמכוה 10 דקות עם מכסה.

מסירים מהגז ומפזרים פטרוזיליה.

מומלץ להעביר את הזיתים לקופסה לאחר הטיגון ולא להשאיר במחבת. אחרי שהם מתקררים לסגור את הקופסה ולחמם מעט לפני ההגשה.

הם לא בדיוק סלט, הם לא בדיוק תוספת אבל הזיתים האלו חייבים להיות על שולחן השבת שלכם? יש לנו כמה עמודים שימושיים שבא לנו שתראו:

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

נסי

08/07/2017

שלום לשרית כותבת המתכון הנהדר הזה לזיתים מבושלים, רק רוצה ליידע אותך שממש התאהבנו בזיתים שלך, אורח קבוע בשולחן השבת שלנו, תודה רבה מקרב לב

אזרח מודאג

22/06/2017

היי!
במצרכים רשום “חמי קופסה (גדולה) של רסק עגבניות” במקום “חצי”.
לטיפולכם/ן..

מירי

13/01/2017

לא טעמתי זיתים כאלה טעימים בחיים אין דברים כאלה!!!!!!

יהודית

22/09/2016

מה זה חצי קופסא גדולה של רסק עגבניות ?

יאיר כהן

06/07/2016

טעים ביותר

אייל

06/05/2016

מעולה !!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00