
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות
על ידי המטבח של שרית סלטים וירקות, תוספות
בין ההכנות והסירים של יום שישי תמיד תמצאו אצלי מחבת בה מתבשלים זיתים ברוטב עגבניות. זה קל להכנה ומוצלח כמעט עם כל מנה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
-
15 דקות
25 דקות
40 דקות
הוראות הכנה
מרתיחים את הזיתים עם מים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומסננים מהמים. עושים את זה 3 פעמים כדי להיפטר מהמרירות.
בינתיים מטגנים במחבת כבדה ורחבה בצל, שום רצועות גמבה וטבעות פלפל חריף במשך 3 דקות.
מוסיפים למחבת רסק עגבניות ותבלינים וגם חצי כוס מים ומטגנים עוד 5 דקות עם מכסה.
מוסיפים את הזיתים, מערבבים היטב ומטגנים על אש נמכוה 10 דקות עם מכסה.
מסירים מהגז ומפזרים פטרוזיליה.
מומלץ להעביר את הזיתים לקופסה לאחר הטיגון ולא להשאיר במחבת. אחרי שהם מתקררים לסגור את הקופסה ולחמם מעט לפני ההגשה.
הם לא בדיוק סלט, הם לא בדיוק תוספת אבל הזיתים האלו חייבים להיות על שולחן השבת שלכם? יש לנו כמה עמודים שימושיים שבא לנו שתראו:
- כל הסלטים המומלצים לשבת
- תפריט מתכונים לשבת (כולל עיקריות, לחמים, תוספות וקינוחים)
- 21 עוגות נבחרות לשבת
שיתוף >>
6 דירוגים וחוות דעת
נסי
08/07/2017
שלום לשרית כותבת המתכון הנהדר הזה לזיתים מבושלים, רק רוצה ליידע אותך שממש התאהבנו בזיתים שלך, אורח קבוע בשולחן השבת שלנו, תודה רבה מקרב לב
אזרח מודאג
22/06/2017
היי!
במצרכים רשום "חמי קופסה (גדולה) של רסק עגבניות" במקום "חצי".
לטיפולכם/ן..
מירי
13/01/2017
לא טעמתי זיתים כאלה טעימים בחיים אין דברים כאלה!!!!!!
יהודית
22/09/2016
מה זה חצי קופסא גדולה של רסק עגבניות ?
יאיר כהן
06/07/2016
טעים ביותר
אייל
06/05/2016
מעולה !!

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!