FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


מתכון לבורקס בשר אישיים מבצק עלים או פילאס

על ידי המטבח של שרית  , ,

בדרך כלל אני מכינה 2 בורקסים ארוכים, אבל הפעם החלטתי לעבוד עוד טיפה ולהכין לבני משפחתי בורקסים אישיים (הם מאוד אהבו את הרעיון). מצרפת לכם את המתכון המנצח שלי לבורקס אישיים ממולאים בבשר בקר טחון מתובל. המתכון יחסית קל ומתקבלים בורקסים סופר טעימים. ניתן להכים בורקס בשר מבצק עלים או פליאס.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 40 דקות

    45 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 7 בורקסים

מצרכים למתכון

לבורקס פילאס

חבילת בצק עלים או פילאס קפוא (מופשרת)

למילוי בשר

1 בצל גדול קצוץ

1/2 קילו בשר בקר טחון

2-3 שיני שום כתושות

1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ

1/4 צרור כוסברה קצוץ

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

מעל לבורקסים

ביצה טרופה

שומשום וקצח לקישוט

הוראות הכנה

מכינים מילוי בשר

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.

מוסיפים למחבת בשר טחון ומפוררים עם מזלג.

מוסיפים למחבת גם שום, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים הכל יחדיו במשך 4 דקות. מערבבים מידי פעם.

מתבלים בפפריקה, כמו, פלפל ומלח ומערבבים. מטגנים הכל עד להשחמת הבשר מכל הצדדים. מניחים לצינון.

מרכיבים את הבורקסים האישיים

חותכים את בצק העלים / הפילאס לריבועים, ממלאים כל ריבוע בכף-כף וחצי ממלית הבשר.

סוגרים 2 קצוות נגדיות, ומעליהן סוגרים את 2 הקצוות האחרים.

מורחים ביצה, מפזרים שומשום ומסדרים את הבורקסים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות (ממש מעט שמן).

מכניסים את הבורקסים לתנור על 200 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהבורקסים משחימים ומקבלים צבע יפה.

כמה שדרוגים שלי לבורקס בשר מנצח:

1. מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות.
2. מומלץ לשפר את הבשר עם כף רוטב צ'ילי מתוק וחופן צנוברים קלויים.
3. לבורקס בשר עם פטריות אני מוסיפה פטריות פרוסות מקופסת שימורים בשלב של טיגון השום.
4. כשאני מכינה בורקס בשר גדול אני דואגת להוסיף כמה ביצים קשות קלופות ושלמות למילוי.

מומלץ >> מגוון מתכונים עם בשר טחון

אוהבי בשר - אל תפספסו:

אולי יעניין אותך...

11 דירוגים וחוות דעת

היי סיגלית, שמחה שאהבת את המתכון.
בורקס בשר מומלץ להגיש כבר באותו היום.
אבל אם אין ברירה, יש להקפיא כשהוא עטוף בנייר אפייה וסגור בקופסה.
יש להפשיר כשעתיים על השיש ולאחר מכן לחמם בתנור כ-15 דקות על חום נמוך לפני הגשה.

סיגלית ממן

מעולה יש לי רק שאלה קטנה
הכנתי ויצא נהדר אני ממש ממש אהבתי את הרעיון של להכין במקום בורקס בשר אחד גדול בורקסים קטנים ואישיים
רציתי לשאול אותך לגבי הקפאה, האם ניתן להכין את הבורקס ביום חמישי להקפיא ולהפשיר ביום ראשון? ואם כן איך הכי מומלץ לחמם אותו?

רחל

מישהו מכיר מתכון לרוטב שאפשר להגיש עם הבורקס שהוא ךא רוטב פטריות?

היי איתן,
שרית השתמשה בפטריות משימורים אבל אין בעיה להשתמש בפטריות טריות, יוצא נהדר.

איתן

למה פטריות משימורים?
אין עדיפות לטריות?

אהרון

אני אחראי על הארוחות הכבדות במשפחה, הפעם הכנתי בורקס בשר מהמתכון שלכם יצא נהדר רק יש לי כמה טיפים.
כדי שיספיק ליותר אנשים הכנתי בורקס בשר גדול ולא אישיים פשוט במקום לחלק את הבצק לריבועים יוצרים מלבן ארוך.
הוספתי ביצים קשות לאורך הבורקס ובתחתית מרחתי מעט מטבוחה לפי דעתי השדרוגים שלי הופכים את זה למנת גורמה.

בת-אל

אפשר להקפיא את הבורקסים כשהם מוכנים ולהפשיר לפני האכילה?

המטבח של שרית

מיכל את צודקת כנראה התבלבלו לי סוגי הבצקים, הכוונה לבצק פילאס, אפשר גם עם בצק עלים.
תודה רבה 🙂

מיכל

הכוונה נראה לי לבצק פילאס ולא פילו, כמו בתמונה.
בצק פילו זה משהו אחר לגמרי. אפשר גם בצק עלים, הכנתי כזה בשבת האחרונה.יצא מעולה! טרפו כמויות…

(ממליצה להוסיף קצת תפוח אדמה מבושל מעוך כדי להדביק הכל שהמילוי לא יצא מתפורר)

המטבח של שרית

גילי כל בורקס מריבוע עלה פילו שחתכנו, אין כל צורך למרוח חמאה.
אפשר לעשות גם בורקס בשר גדול ולא אישיים מאותו המתכון בדיוק.

גילי

כל בורקס מעלה פילו אחד?
בלי מריחת חמאה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.