אוסובוקו בקר בתנור: מתכון לתבשיל המושלם לאירוח

  פורסם בתאריך   על ידי   6 תגובות

קדירת אוסובוקו בתנור | תמונה: shutterstock

תבשיל אוסובוקו בקר, מושלם לימי החורף הקרים, לארוחה חגיגית בשבתות או בחגים או סתם ככה לסוף שבוע משפחתי מנחם.

רגע, מה זה אוסובוקו?
האוסובוקו הוא בעצם שריר הזרוע (פולן) מחובר לעצם. אם כך, בפשטות: בשר שריר עם עצם נקרא אוסובוקו. סוג בשר זה נמכר בדרך כלל חתוך לקוביות, מה שהופך אותו לקל לתפעול בהכנת תבשילי קדירות בבישול איטי בתנור. העצם המלאה במח עצם היא הסוד לטעם הנפלא לתבשיל המוכר הזה שנקרא אוסובוקו – היא מספקת לתבשיל את המרקם המיוחד ואת הטעם העמוק.

המתכון פשוט להכנה והבשר יוצא נפלא ביחד עם הירקות והתבלינים. מושלם לארוחה טעימה, משביעה ועסיסית במיוחד.

אז מה צריך?

  • 1 ק”ג בשר אוסובוקו בקר חתוך לחתיכות
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • 350 גרם דלעת חתוכה לקוביות (אופציה)
  • ½ כפית כמון
  • כפית רסק עגבניות
  • כפית כוסברה קצוצה
  • מיץ מלימון שלם
  • מים
  • פלפל מלח לפי טעם

איך מכינים?

  1. מתחילים בטיגון הבשר במעט שמן בתוך סיר רחב ועבה שמתאים לתנור, כאשר כל צד מתבשל 3 דקות.
  2. לאחר הטיגון מניחים את הבשר בצד ובאותו הסיר מטגנים כעת את הבצל עם הגזר למשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את תפוח האדמה הכמון, רסק העגבניות, הכוסברה ולבסוף את הבשר.
  4. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח פלפל.
  5. מערבבים היטב, מביאים את התבשיל לרתיחה, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
  6. מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות ומכניסים את סיר התבשיל לצלייה של כשעתיים, לאחר הצלייה הארוכה הבשר יהיה רך ומעולה והטעמים חזקים ומוצלחים.



יש מצב שאתם ממש אוהבים תבשילי בשר? ידענו! הנה כמה מתכונים שיתאימו בול בשבילכם:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

6 תגובות

  1. ברוריה קיים :

    המתכון נראה מעולה ואני מתכוונת להכין אותו לשבת. השאלה האם אחרי כל ההכנה על הגז ניתן להעביר לבישול ממושך בסיר לבישול ארוך ללילה?

    • היי ברוריה, אפשרי בהחלט לבשל את האוסובוקו בתנור לילה שלם, אך חשוב לשים לב מידי פעם לנוזלים, הם עלולים להתאדות לחלוטין.

  2. ברוריה קיים :

    השאלה מכוונת למתכון אוסובוקו בקר בתנור בשר לאירוח

  3. פולה גרינשפון :

    אני מכינה את התבשיל.רציתי לדעת האם להכניס לתנור עם מכסה?

  4. רעיה :

    חייב מיץ לימון? זה מוסיף לטעם?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *