פילאף • תבשיל אורז, בשר וגזר בוכרי

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

המנה המנחמת הזאת שמספיקה למשפחה שלמה היא כל מה שצריך לארוחה מושקעת. הכי כיף לאכול אותו בחורף פשוט כי הוא מספק לגוף בדיוק את מה שהוא צריך כדי להתחמם ולהתנחם. תבשיל נהדר מהמטבח הבוכרי שמשלב קוביות בשר רכות ומתפרקות, גזר ואורז בתבלינים נפלאים.

אז מה צריך?

  • 5 כפות שמן
  • 1 קילו כתף בקר מספר 5 (בקשו מהקצב לחתוך לקוביות)
  • בצל גדול – רצועות
  • 5 שיני שום קלופות – פרוסות
  • 3-4 גזרים קלופים – מגוררים גס
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים (אופציה)
  • כף כמון
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות אורז

איך מכינים?

  1. בסיר בינוני מחממים 5 כפות שמן, כשחם מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהקוביות משנות צבען.
  2. מוסיפים לסיר את רצועות הבצל ואת פרוסות השום, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  3. כעת מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים חצי שעה.
  4. זה הזמן להוסיף את הגזר ואת גרגירי החומוס – מפזרים יפה על הבשר.
  5. מוסיפים לסיר את התבלינים – כמון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה על להבה נמוכה.
  6. זה הזמן להוסיף את האורז – שופכים אותו בשכבה אחידה מעל לכל המצרכים שכבר בסיר.
  7. מוסיפים לסיר מים רותחים עד כ-2 ס”מ מעל לאורז, יש לבחור נקודה אחת במרכז הסיר ואליה לצקת את המים בעדינות.
  8. מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול משאירים את המכסה לעוד כ-15 דקות.
  9. הופכים את הסיר לצלחת הגשה גדולה ומגישים חם חם.



המנה הזאת לא תהיה מושלמת בלי כמה סלטים מרעננים שיקלילו את הארוחה, המומלצים שלנו:

אם אהבתם את המתכון יש לכם טעם טוב! הנה כמה המלצות לעיקריות מושקעות נוספות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. לילך :

    שמים אחרי הטיגון של הבצל והשום רק חצי כוס מים ?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *