FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שוק טלה בתנור בקלות + 3 תוספות מומלצות

האפייה הממושכת של הבשר בתנור מציפה את שוק הטלה במיצים וסופגת בחיבוק ידיים את הרוטב המעולה איתו הוא מגיע. מהיום תוכלו להרשים את היקירים לכם במנת גורמה שהכנתם לבד לגמרי. מתכון לשוק טלה בתנור ברוטב מדהים.

אז איך מכינים שוק טלה בתנור כמו במסעדות?

מצרכים

  • 2 שוקי טלה שטופים
  • 15 שינים שום קלופות
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות אבקת שום

לרוטב

  • ½ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס שמן זית
  • 3 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כוס מים
  • מלח פלפל לפי טעם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-230 מעלות.
  2. מפזרים את שיני השום על תבנית האפייה ומניחים מעל את שוקי הטלה.
  3. מצפים את שוקי הטלה בכמון ואבקת שום ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
  4. מכניסים לתנור ואופים למשך 35 דקות.
  5. מוציאים את שוקי הטלה מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  6. מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, אורגנו, מיץ לימון ומים לתערובת אחידה.
  7. שופכים את התערובת על הטלה, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים חזרה לתנור למשך שעתיים וחצי.
  8. מוציאים ומגישים כאשר הבשר מוכן ונושר מהעצם.

מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור:

3 תוספות לשוק טלה בתנור

עכשיו שיש לנו שוק טלה מוכן, עסיסי ורך במיוחד, כדאי לדעת איזה תוספות מעניינות ניתן להגיש לצד הבשר המופלא הזה.

אורז פרסי ירוק
התוספת המושלמת לכל ארוחה בשרים!

תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה אפויים של הילה סמוכה-רשתי בגרסת פרווה.

שעועית ירוקה מוקפצת
כי חייב ירק בשולחן – זה טעים, זה בריא והכי חשוב זה בול בשבילכם.

אוהבי בשרים - אל תפספסו

דילוג לתוכן