FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


שעועית ירוקה מוקפצת • מתכון פשוט ומומלץ!

על ידי Moran Turgeman  , ,

התוספת האולטימטיבית לכל ארוחה - שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום ורוטב סויה. תוספת בריאה, טעימה וקלה להכנה. את השעועית הירוקה נקפיץ עם מגוון תבלינים ורטבים וכך תתקבל מנה מעולה לילדים ולמבוגרים שניתן להגיש לצד כל מנה עיקרית. מתכון פשוט, קל ומהיר!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

    20 דקות

  • 5-6 מנות

מצרכים למתכון

חבילת שעועית ירוקה של סנפרוסט

כף שום כתוש

1/2 כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט סילאן

מעט רוטב סויה

2-3 כפות שמן שומשום

מעט אבקת מרק עוף

שומשום לפי הטעם

הוראות הכנה

נחמם מחבת גדולה או ווק.

כשהמחבת חמה נטגן שום כתוש.

נוסיף את השעועית הירוקה ונקפיץ כמה שניות יחד עם השום.

נתבל את השעועית עם תבלינים, רוטב סויה, סילאןף שמן שומשום ואבקת מרק עוף.

נקפיץ את השעועית עם התבלינים מספר דקות עד שהשעועית מוכנה.

נפזר שומשום מעל להכל, נערבב היטב ונגיש חם.

שעועית ירוקה היא התוספת האולטימטיבית למגוון רחב של מנות עיקריות

היא הולכת נהדר עם:

עוד תוספות שגולשי פודיזגוד ממש אהבו:

13 דירוגים וחוות דעת

רחלי

מממש תודה רבה מתכון נכון ובריא יצא אליפות ממליצה לכלם למרות שיש רוטב סויה גם כמות מועטה של כפית עושה את ההבדל .לי אין אבקת מרק בבית שמתי במקום חצי כפית חוויג ועוד קצת מלח יצא סוףףףףףףף

הדסה

יצא ממש טעים. תודה רבה

תמי

אם אני משתמשת בשעוית טריה. האם צריך לחלוט לפני או כל דבר אחר?

רחלי

שלום תודה על המתכון רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את השועית לאחר ההכנה

שרה

טעים! לא היה לי סילאן אז השתמשתי במייפל במקום

היי אסה, אולמות אירועים זה תיאור כללי 🙂 אבל בהחלט ניתן להכין שעועית ירוקה מוקפצת ללא הרוטב האסייתי.
* שעועית ירוקה בשום ולימון: יש לוותר עם הרטבים האסייתים ולהוסיף למחבת בזמן ההקפצה מיץ מרבע לימון (או יותר לפי הטעם).
* ניתן גם להכין שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות או גמבה ולתבל במלח ופלפל בלבד.

אסה

היי שלום אני רוצה להכין שעועית ירוקה בלי רוטב אסיאתי
אני מחפשת מתכון לשעועית ירוקה כמו באולמות אירועים
ידוע לכם? תודה

היי רחלי,
שעועית ירוקה ניתן להכין יום לפני, לשמור במקרר בקופסה עם מכסה ולחמם.
השעועית אמנם תהיה פחות קריספית אבל עדיין טעימה.

רחלי

הי, ממש קוצה להכין לשבת בצהריים כשמארחת את המשפחה. אפשר להכין בשישי ולחמם בשבת?

אמילי מנדלוביץ

הכנתי הרגע . להעשיר קצת השחמתי רצועות בצל וגבעול סלרי , הוספתי את השעועים ובסןף גם ג׳וליינים של בטטה ושאר החומרים עפ׳י המתכון . יצא נפלא תודה

היי רבקי,
כמות הסויה במתכון תלויה בטעם אישי, באופן כללי מומלץ להשתמש בכ-2 כפות סויה.
בהחלט ניתן לוותר על הסילאן, נסי להשתמש בדבש במקום או פשוט לא להשתמש בסילאן.

רבקי

שלום כמה זה מעט סויה בכמה סויה צריך להשתמש בשעועית ירוקה והאם אפשר לוותר על סילאן תודה

יניב

שווה ביותר!
אני לא משתמש,באבקת מרק, אלא גם מטגן בצל לפני וזורק פנימה חופן של צנוברים ופטריות.

אבל השילוב בין השום הסילאן והסויה זה שילוב אגדי!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.