מתכונים עם עדשים
שחורות, ירוקות או כתומות, עדשים הן קטניות בריאות במיוחד. הן עשירות בברזל ודלות בשומן. העדשים ניתנות לשילוב במרקים, סלטים, לביבות, אורז ועוד..
3 טיפים לבישול עדשים מושלמות
עדשים: הן בריאות וקלות להכנה וקשה מאוד לפשל בהכנתן. הן משמשות לארוחת צהריים מהירה וטעימה ומשתלבות נהדר גם כלביבות בארוחת הערב. הנה כמה טיפים חשובים לבישול עדשים.
1. בשלו את העדשים בשפע של מים.
עדשים אינן אורז והן לא צריכות לספוג כל טיפת מים בסיר. הן יותר כמו פסטה, יש לבשלן היטב בשפע של מים רותחים, להנמיך את החום ולבשל כ- 25 דקות. לאחר מכן, יש לסנן את העדשים מנוזלים. קצרו את זמן הבישול כדי לקבל עדשים קשות יותר שמתאימות לסלט או האריכו את זמן הבישול כדי לקבל עדשים רכות כתוספת למרק.
2. תוספות, טעמים, תבלינים.
העדשים הן חומר גלם מושלם לתוספות ותבלינים, הן אוהבות תיבול ממגוון סוגים וטעמים. אל תחמיצו את ההזדמנות לתת לעדשים שלכם טוויסט אישי. הוסיפו בצל או שום למי הבישול. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים והכי חשוב – לא לשכוח להמליח את העדשים לאחר בישולן.
3. אל תערבבו עדשים ישנות עם חדשות.
לעדשים ישנות ייקח יותר זמן להתבשל מאשר עדשים חדשות, זאת כיוון שהן איבדו חלק מהלחות שלהן עם הזמן. לעולם אל תבשלו עדשים ישנות וחדשות באותו הסיר.