FoodisGood

מרק שעועית לבנה עם בשר • הכי מומלץ לשבת

על ידי המטבח של שרית  ,

מתכון למרק פיקנטי שמתאים ממש לימי החורף - מרק שעועית לבנה עם בשר. כל הקיץ אני מחכה לתחילת החורף כדי להכין את המרק הזה, לפי דעתי הוא אחד המרקים המוצלחים ביותר. אפשר להכין עם שעועית לבנה קפואה או משימורים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

בשר כתף מספר 5

כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור

קופסת רסק עגבניות גדולה

5 כוסות מים רותחים

חצי שקית שעועית לבנה קפואה / 2 קופסאות שימורים של שעועית לבנה אפויה מוכנה של יכין.

כף מרק עוף

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-250 מעלות. את הבשר חותכים לקוביות בינוניות - גדולות.

בסיר עמוק מטגנים קוביות בצל, שום כתוש ואת קוביות הבשר. את הבשר מטגנים מ-2 הצדדים, כל צד במשך 5 דקות

מוסיפים לסיר את כל התבלינים (מלבד מרק עוף) ואת הרסק עגבניות, מערבבים ומטגנים 5 דקות עם מכסה.

מוסיפים לסיר 5 כוסות מים רתוחים וחצי שקית שעועית לבנה (או שימורים). מוסיפים כף מרק עוף ומביאים לרתיחה. נותנים למרק לרתוח במשך 2 דקות שלמות.

מעבירים את הסיר (עם מכסה) בזהירות לתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך שעה שלמה. אחרי שעה בודקים אם השעועית התרככה, במידה ולא - משאירים את הסיר לחצי שעה נוספת.

ממליצה בחום להגיש עם חלה טרייה

אם אתם מחפשים מתכון למרק שעועית ללא בשר, נסו את זה >> מרק שעועית לבנה מנצח

עוד מרקים מדהימים תמצאו ממש כאן >> 15 מתכונים למרקים

מוזמנים לבקר בעמוד החדש והמעולה שלנו >> עמוד כל המתכונים - עמוד מרכז

1 דירוגים וחוות דעת

אורנית שלום

אלופיםם!!
תודה על מתכון שגרם לבעלי להחמיא ולפרגן בלי סוף!
אין כמו שעועית ובשר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן