מרק בתוך לחם – קערות לחם למרק

על ידי saar  , ,

מרק שמוגש בתוך לחם הוא הרבה יותר טעים ומשביע. אני אוהב לאפות את הקעריות לבד ככה שהמרק מוגש בלחם טרי טרי עם ריח וטעם נהדר. ממליץ על המתכון הזה בעיקר בחורף למי שרוצה להתחמם ממרק וגם לשבוע כמו שצריך.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 1 שעה

    35 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • 6 קעריות לחם למרק

מצרכים למתכון

קילו קמח לחם של שטיבל

2 כפות שמרים יבשים

600 מיליליטר מים בטמפרטורת החדר

25 גרם סוכר

12 גרם מלח

120 מ"ל שמן זית

חלמון ביצה

1 כף מים

הוראות הכנה

ננפה את הקמח לקערה וניצור גומה. לתוך הגומה נוסיף את השמרים ונכסה עם הקמח. מסביב נפזר סוכר ומלח. נתחיל להוסיף מים בהדרגה ונלוש היטב במשך 5 דקות, עד שנקבל בצק אחיד וחלק (הבצק צריך להיות לא דביק ונוח לעיבוד).

ניצור כדור גדול מהבצק, נשמן קערה ונכסה במגבת לחה. נניח לתפיחה של 40 דקות דקות לפחות.

לאחר תפיחה ראשונית, נוציא את הבצק מהקערה ונטיח אותו על השיש מספר פעמים, נלוש היטב פעם שניה ונניח לתפיחה של 50 דקות.

נלוש את הבצק בפעם השלישית (לא לוותר על הטחת הבצק בשיש בחוזקה), מכדור הבצק הגדול ניצור 6 כדורים קטנים שיהפכו ל-6 קעריות לחם (חשוב לשמור על הצורה העגולה כי אנחנו רוצים ליצור קעריות למרק). נכסה את הלחמים במגבת לחה ונתפיח לעוד 50 דקות.

נחמם תנור לחום גבוה (220 מעלות), בינתיים נרפד 2 תבניות בנייר אפיה, נפזר מעט קמח על גבי ניירות האפיה. נמקם את הלחמים בתבניות.

נטרוף חלמון ביצה עם כף מים ונמרח מעל לכל כיכר לחם. ניצור 3 חתכים מעל לכל כיכר עם סכין חדה ונפזר קמח.

נכניס לתנור על חום של 220 מעלות ונאפה במשך 3 דקות בלבד. ננמיך את הטמפרטורה ל-180 מעלות ונאפה במשך חצי שעה נוספת, או עד שהלחם נאפה וכאשר דופקים עליו שומעים רעש חלול בפנים.

נוציא את קעריות הלחם מהתנור, נניח לצינון של חצי שעה על רשת.

לאחר הצינון, נחתוך את הכיפה העליונה (חשוב לשמור אותה להגשה) ונרוקן את החלק הפנימי של הלחם. נמזוג לתוך קעריות הלחם מרק סמיך ונגיש מיד.

חשוב מאוד לא לוותר על צינון הלחם אחרי האפיה

5 המרקים הכי מומלצים להגשה בתוך לחם:

  1. מרק אפונה סמיך
  2. מרק כתום בריא
  3. מרק עדשים כתומות
  4. מרק עגבניות מעדן
  5. מרק בצל מהיר

לעוד מרקים מדהימים כנסו לכאן: אוסף מרקים קלים וטעימים

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

תלמה

06/05/2016

לא מצאתי שכתוב מתי להוסיף את השמן – הוספתי לקראת סוף הלישה. יצא מעולה ויפה.
תודה על מתכון מנצח!
3 כדורים לשתי שוב אחרי ההתפחה האחרונה כי נראו לי בעלי צורה פחות מושלמת, מרחתי בביצה והכנסתי מיד לתנור. הם יצאו מעט קטנים יותר מאלו שלא נגעתי, לא משמעותי אבל מומלץ לא לגעת שוב.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00