המרק הרומני המסורתי הזה הוא סופר בריא ומזין, מרק משביע מאוד ומחמם את הגוף בימים הקרים. צ'ורבה הוא מרק מיוחד שמשלב בתוכו כדורי בשר נימוחים ומגוון ירקות, לסיום – אטריות מביצה ומיץ לימון לטעם עמוק ונפלא. *טיפ חשוב: עצבו את הקציצות הכיקטנות שתוכלו, ממש בגודל ביס, כדי ליהנות מחוויית המרק האולטימטיבית.
זמן עבודה: 25 דקות | סיר מרק גדול
מצרכים:
לכדורי הבשר:
- 1 קילו בשר בקר טחון
- 1 ביצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס אורז לבן לא מבושל
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
למרק צ'ורבה:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים גדולים קצוצים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות רסק עגבניות
- 8 כוסות מים רותחים
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 ביצה טרופה
- פטרוזיליה לקישוט
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד. יוצרים קציצות קטנות בקוטר של כ-1 סנטימטר (יתקבלו בערך 30-35 קציצות, תלוי בגודל). מניחים את הקציצות במקרר עד שהמרק מוכן.
- מחממים שמן זית בסיר כבד על חום בינוני, מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים כ-5 דקות או עד שהבצל מתרכך והופך שקוף.
- מתבלים במלח ופלפל. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ואז מוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הקציצות, אחת אחת.
- מבשלים כ-10 דקות או עד שהקציצות מוכנות, הן יצופו למעלה כשהן מוכנות. טועמים ומתקנים מלח ופלפל לפי הצורך.
- יוצקים לאט מאוד את הביצה בזרם איטי ואז מערבבים את הביצה במהירות בכיוון השעון במשך דקה. מבשלים עוד דקה ואז מקשטים בפטרוזיליה.
- מגישים חם עם לחם ביתי.