FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: מרק בורשט (סלק) רוסי הכי טעים שיש!

מתכון מסורתי למרק הרוסי האהוב הזה – מרק בורשט הוא מרק סלק צמחוני עם מגוון ירקות ובתוספת שמנת חמוצה הוא הופך למנה פשוט מושלמת. להצלחה כדאי להכין את כל המרכיבים מראש ולעבוד בדיוק לפי ההנחיות.

מתכון למרק בורשט

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: 55 דק'

מצרכים:

  • 4 סלק בינונים קלופים ומגוררים
  • 3 תפוחי אדמה קולפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
  • 1/4 כרוב לבן פרוס דק
  • 1 ליטר וחצי מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב עגבניות
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף גדושה אבקת מרק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  1. מחממים 2 כפות שמן בסיר מרק גדול על אש בינונית, מוסיפים סלק מגורר ומטגנים 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסלק מתרכך.
  2. מוסיפים מים, תפוחי אדמה, גזר, כרוב ואבקת מרק מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. בזמן הזה, מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים בצל, סלרי ופלפל אדום. מטגנים כ- 5 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהבצל מתרכך והופך זהוב.
  4. מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים היטב ומעבירים לסיר עם הסלק.
  5. מוסיפים עלי דפנה, חומץ, מלח, פלפל שחור, שום ושמיר. מבשלים במשך 3 דקות נוספות.
  6. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערת הגשה.
  7. מוסיפים שמנת חמוצה מעל ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני סלק מומלצים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *