מרק קציצות גונדי פרסי

על ידי אהובה והבה  

מתכון מנצח לקציצות גונדי מהמטבח הפרסי, קציצות גונדי במרק עמוס בירקות. מנה מעולה שמומלץ להגיש לצד אורז לבן וליהנות מכל ביס.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • 4-6 סועדים

מצרכים למתכון

למרק

בצל קצוץ

3 גזרים פרוסים

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 קישואים פרוסים

כוס גרגירי חומוס מושרים לילה במים

לימון פרסי פרוס

תבלינים: מלח, פלפל, מרק עוף, מעט כורכום

לקציצות גונדי

1/2 קילו חזה עוף טחון

2 בצלים קצוצים

2 כוסות חד"פ חומוס טחון וקלוי

1/4 כוס שמן

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, מעט הל טחון

לקישוט וטעמים (לא חובה)

פטרוזיליה קצוצה גס

שמיר קצוץ גס

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה.

נכסה את הקערה ונניח במקרר לכ- 20 דקות.

נוציא מהמקרר ונכדרר לקציצות בינוניות.

נעביר שוב למקרר עד להכנת המרק.

הכנת המרק

בסיר עמוד נטגן בצל קצוץ עד שהוא הופך שקוף.

נוסיף לסיר את כל הירקות.

נכסה במים רותחים עד כ- 3/4 גובה הסיר ונביא לרתיחה.

נבשל כ-20 דקות ונוסיף למרק את קציצות הגונדי המוכנות.

נבשל עוד כרבע שעה, עד שקציצות הגונדי מוכנות.

לסיום נוסיך למרק פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או כל ירק אהוב.

נגיש חם חם.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

אורה

08/02/2018

גונדי נפלא והכי מסורתי שיש תודה תודה תודה!

פרנסיס

28/11/2017

אני רוצה להגיד שהמתכון מעולה, אני מתה על גונדי!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00