FoodisGood

לחם אגוזים קסום מקמח כוסמין (הכנה קלה במיוחד)

מכירים את זה שאתם מורחים חמאה על פרוסת לחם, לוקחים ביס ומשהו מדהים קורה? אז… הלחם הזה הוא כזה! מערבבים כמה מצרכים בסיסיים, אופים ונהנים מלחם אגוזים ביתי מדהים מקמח כוסמין. הכנת לחם ביתי היא לא דומה לשום דבר אחר, מדובר בחוויה מדהימה וממכרת!

מתכון ללחם אגוזים ביתי

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: משתמשים בתבנית תנור רגילה

מצרכים:

  • 1 קג' קמח כוסמין
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן / דבש
  • 250 מ'ל מים חמימים
  • 1/3 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג שאוהבים – אגוזי מלך / ברזיל / קשיו ועוד..

הוראות הכנה:

  1. להכנת הלחם משתמשים במיקסר עם וו לישה – מנפים פנימה את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים מעט.
  2. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה מוסיפים למיקסר שמן זית, סילאן ומים לפי הסדר ובאיטיות.
  3. ממשיכים בלישה על מהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  4. מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה על השיש למשך שעה. אחר כך לשים שוב חזק כדי להוציא אוויר מהבצק.
  5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מכל חלק מעצבים צורת כיכר לחם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומניחים להתפחה של 50 דקות.
  6. אופים את הלחם בתנור החם למשך 35 דקות, מוציאים ומצננים, פורסים רק לאחר צינון הלחם.
    בתאבון!

עוד לחמים ביתיים מעולים:

  1.  לחם זיתים
  2. פוקאצ'ה
  3. לחם פרנה
דילוג לתוכן