FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)

זה סלט קלאסי מסורתי שמכינים תמיד בשישי או בחג. לאוהבי החריף מדובר בסלט חובה שמוסיף לכל ארוחה את הטוויסט החריף, למי שלא רגיל – שימו לב! הסלט חריף אש! פלפלים חריפים קלויים יכולים לשדרג גם כריכים, פסטות, סלטים ותבשילים. הסלט נשמר היטב מכוסה במקרר למשך 3 ימים.

זמן עבודה: 20 דקות | *הערה: חשוב לזכור לעבוד בזהירות עם הפלפלים החריפים והשמן החם ולהשתמש בכפפות כדי למנוע צריבה מהפלפלים.

מצרכים:

  • 5 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 4 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כפית חומץ
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. ממלאים מחבת רחבה ועמוקה בשמן חצי עמוק, שמגיע עד גובה של כמה סנטימטרים (לא צריך שהשמן יכסה את הפלפלים לגמרי). מחממים את השמן.
  2. מניחים בזהירות את הפלפלים בשמן החם ומטגנים אותם עד שהם רכים, אבל לא שרופים. זה לוקח בערך 5-7 דקות.
  3. מוציאים את הפלפלים מהמחבת ומניחים אותם על מגבת נייר כדי לספוג את השמן העודף. ואז נותנים להם להתקרר קצת.
  4. כשהפלפלים קרים מספיק למגע, *חשוב להשתמש בכפפות* ומסירים את הקליפה מהפלפלים. לאחר מכן, ניתן לחתוך אותם לרצועות או לפרוסות, או להשאיר שלמים.
  5. קולפים את שיני השום ופורסים לפרוסות דקות.
  6. מניחים את הפלפל ואת שיני השום בקערה. מוסיפים גם שמן זית, מיץ לימון, חומץ ומלח. מערבבים הכל יחד עד שהתערובת מתאחדת.

עם מה מגישים סלט פלפלים חריפים?

סלט פלפלים חריפים כזה יכול לשמש כתוספת מעולה למגוון מנות. הנה כמה רעיונות להגשה:

  • לחמניות ופיתות: זה סלט נהדר למריחה על לחמנייה או פיתה טריה.
  • כתוספת לבשר: משתלב מעולה לצד סטייק, חזה עוף או דג מטוגן או צלוי.
  • ארוחת בוקר עשירה: מעולה כתוספת לביצה קשה, חביתה או .
  • לצד אורז או : תוספת טעימה וצבעונית למנות אורז או קוסקוס.
  • על פיצה: ניתן להוסיף את הסלט על גבי פיצה לפני או אחרי האפייה לתוספת טעם חריפה.
  • בסנדוויץ' או טוסט: הפלפלים יכולים להיות תוספת נהדרת לכל סוג של סנדוויץ', טוסט או מאפה ומשתלב נהדר גם בארוחה חלבית.
  • כחלק מפלטת ירקות: מגישים את הסלט כחלק מפלטת ירקות שונים לצד חומוס, באבא גנוש וממרחים אחרים.
  • עם פלאפל: טעים כתוספת על פלאפל חם או כחלק מפיתה פלאפל.

חשוב לזכור! הסלט חריף, אז אם משלבים אותו עם מנה אחרת, יש לוודא שהמנה הראשית לא חריפה מדי, אלא אם כן אתם ממש אוהבים את החריפות העזה.

דילוג לתוכן