FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת תפוחי אדמה לפסח (תוספת מושמת לחג)

פשטידה מפנקת בטעם נפלא ומאוד קלה להכנה שיכולה להיות תוספת נהדרת לשולחן חג הפסח שלכם, מתאימה כמובן גם לארוחת ערב משפחתית לצד סלטים טריים. הפשטידה פרווה ואינה מכילה מוצרי חלב, לכן מאוד תתאים לארוחה בשרית.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או עגולה (אפשר גם חד"פ)

מצרכים:

  • 2 בצלים גדולים
  • 5 תפוחי אדמה
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

  1. את הבצל ותפוחי האדמה קולפים ומגררים בפומפייה על הצד הגס וסוחטים היטב מנוזלים.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את הירקות עם כל שאר מצרכי הפשטידה.
  3. מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית ואופים על 180 מעלות במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה ומקבלת צבע יפה.

עוד מתכונים קלילים לפסח:

דילוג לתוכן