יש לנו מתכון מציאה!! טורטיות בריאות מקמח קינואה, מים ומלח! המתכון שלנו הוא באמת מתכון של לגזור ולשמור ולהשתמש בכל פסח שוב ושוב! אבל לא רק בפסח – הטורטיות הללו סופר בריאות ומתאימות לכל השנה! מערבבים, מטגנים וממלאים בכל מה שאוהבים! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים 🤩
זמן עבודה: 15 דקות | 4 טורטיות בינוניות או 2 גדולות.
מצרכים:
- 1/2 כוס קמח קינואה (80 גרם)
- 2/3 כוס מים
- מעט מלח
- ספריי שמן או שמן זית
הוראות הכנה:
- טורפים את כל החומרים יחד בקערה עד לאיחוד.
- מחממים מחבת על אש בינונית.
- מרססים שכבה דקה של ספריי שמן.
- יוצקים את הבלילה למרכז התבנית ומורחים עם גב הכף ליצירת עיגול בינוני.
- מחממים כמה דקות ואז הופכים.
- לקבלת טורטייה פריכה יותר, הופכים שוב ומבשלים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
- מעבירים לצלחת ומניחים לקירור.
- ממלאים במילוי שאתם אוהבים, בתאבון!
📌 כדאי לדעת:
- אם אין לכם קמח קינואה אפשר להכין במעבד מזון ע"י טחינת קינואה למרקם של קמח.
- שכה דקה בלבד של ספריי שמן תבטיח תוצאה מעולה של טורטיה פריכה אבל לא יבשה, אחרי כל 2 טורטיות חשוב לרסס שוב שכבה דקה של שמן.
- את המתכון הזה אפשר להכפיל, לשלש או לארבעה. תרגישו חופשי לעשות המון – על כל 1/4 כוס קמח קינואה (40 גרם) שמים 1/3 כוס מים!
עוד מאפים שימושיים לפסח:
- 👌 לחמניות כשרות לפסח
- 👌 לאפות כשרות לפסח
- 👈 אל תפספסו >> כל המתכונים לחג בעמוד אחד – מתכונים לפסח