FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טורטיות כשרות לפסח • מתכון בריא, מהיר וקל

יש לנו מתכון מציאה!! טורטיות בריאות מקמח קינואה, מים ומלח! המתכון שלנו הוא באמת מתכון של לגזור ולשמור ולהשתמש בכל פסח שוב ושוב! אבל לא רק בפסח – הטורטיות הללו סופר בריאות ומתאימות לכל השנה! מערבבים, מטגנים וממלאים בכל מה שאוהבים! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים 🤩

זמן עבודה: 15 דקות | 4 טורטיות בינוניות או 2 גדולות.

מצרכים:

  • 1/2 כוס קמח קינואה (80 גרם)
  • 2/3 כוס מים
  • מעט מלח
  • ספריי שמן או שמן זית

הוראות הכנה:

  1. טורפים את כל החומרים יחד בקערה עד לאיחוד.
  2. מחממים מחבת על אש בינונית.
  3. מרססים שכבה דקה של ספריי שמן.
  4. יוצקים את הבלילה למרכז התבנית ומורחים עם גב הכף ליצירת עיגול בינוני.
  5. מחממים כמה דקות ואז הופכים.
  6. לקבלת טורטייה פריכה יותר, הופכים שוב ומבשלים משני הצדדים עד למידת העשייה הרצויה.
  7. מעבירים לצלחת ומניחים לקירור.
  8. ממלאים במילוי שאתם אוהבים, בתאבון!

📌 כדאי לדעת:

  • אם אין לכם קמח קינואה אפשר להכין במעבד מזון ע"י טחינת קינואה למרקם של קמח.
  • שכה דקה בלבד של ספריי שמן תבטיח תוצאה מעולה של טורטיה פריכה אבל לא יבשה, אחרי כל 2 טורטיות חשוב לרסס שוב שכבה דקה של שמן.
  • את המתכון הזה אפשר להכפיל, לשלש או לארבעה. תרגישו חופשי לעשות המון – על כל 1/4 כוס קמח קינואה (40 גרם) שמים 1/3 כוס מים!

עוד מאפים שימושיים לפסח:

דילוג לתוכן