
לחמניות אווריריות מקמח מצה
על ידי FoodisGood
מתכון מנצח של מירה סולמוביץ' ללחמניות אווריריות וטעימות לפסח - לחמניות מקמח מצה, גדולות ותפוחות שניתן למלא בכל טוב וליהנות בכל ימי החג.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
-
20 דקות
20 דקות
40 דקות
הוראות הכנה
לערבב הכל חוץ מהביצים ולתת לעיסה להתקרר בערך 5 דקות.
להוסיף את הביצים, כל ביצה בנפרד, ולערבב היטב לעיסה נוחה לעבודה.
לאחר מכן, להכין קערה קטנה עם מים כדי להרטיב את הידים מדי פעם.
ליצור את הלחמניות מן העיסה - יוצאות בערך 10-12 לחמניות.
לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-20-25 דקות, לבדוק אחרי 17 דקות, תלוי בסוג התנור.
איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:
- עוגות לפסח - המתכונים הכי טובים שלנו לעוגות כשרות לחג
- מתכון לקניידלך - כולל מרק מומלץ
- לחמניות כשרות לפסח - לא רק לחמניות מקמח מצה! מגוון סוגים מעניינים
- קינוחים לפסח - כל מה שכדאי להכין לקינוח ארוחת החג
- פיצה כשרה לפסח - פתרון מעולה לימי חול המועד
- עוגת שוקולד לפסח - מתוקה, זריזה ומוצלחת
ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד
שיתוף >>
13 דירוגים וחוות דעת
רוזליה
11/04/2020
הכנתי את הלחמניות יצאו מושלם שהילד ביקש שאכין עוד ויצאו לי תפוחות ומהממות והכי חשוב טעימות ברמה
החשוב הוא לא לפתוח את התנור במשך האפייה ובסיום האפייה לפתוח פתח קטן לשים כף עץ שתתן להדים לצאת ולאחר 10 דקות רק להוציא כדי שישארו תפוחות ויפות
חבל שאי אפשר לצרף תמונה
רחלוש
22/04/2019
תגובה על הלחמניות מקמח מצה …זה הגי הכי טעים בעולם יצאו לחמניות מאלפות רכות ואווריריות מתכון מנצח!!!!!
תמר
28/03/2018
כדאי להקציף את החלבונים. להוסיף בקיפול לתערובת ולהוסיף קצת אבקת אפיה.אז יוצאות תפוחות וטעימות.אפשר לשדרג גם עם קצת קורנפלור.
רינת כהן
11/03/2018
אני לא השתמשתי בחימום בכלל, ערבבתי את הכל נתתי לזה להתקרר ושמתי ביצים, יצאו לי לחמניות כשרות וטעימות.
ריקי
13/04/2017
לי יצאו 8 לחמניות
אהובה
20/03/2017
משום מה הבצק הלחמניות יצא לי קצת עיסתי.. הוספתי עוד קצת קמח מצה.

01/05/2016
היי שרון, מומלץ לקרר את העיסה כדי שתתייצב לפני הוספת הביצים.
היי עינת, לחמניות מקמח מצה לעולם לא יצאו כמו לחמניות רגילות, הן לחות מבפנים וזה בסדר גמור.
עינת
27/04/2016
תמיד אני הולכת לפי המתכון וזה נאפה רק מבחוץ.. בפנים זה נראה בצק לא אפוי.
מה עושים ??
והרבה פעמים אני אופה קצת יותר ומשאירה בתוך תנור כבוי וסגור.
שרון
27/04/2016
אם הסיר לא צריך להיות על הגז, ממה צריך לקרר את העיסה?

24/04/2016
היי צביה ונינט – אין כל צוקך להעלות את הסיר על הגז, פשוט לערבב, לקרר ולאפות.
היי ג'וליאטה, נסי לאפות על 150 מעלות, אולי תראי שיש צורך לאפות כמה דקות נוספות.
נינט
22/04/2016
שכחתם לרשום שצריך לשים על הגז או שכך צריך להיות?
ג׳ולייטה
18/04/2016
עם יש לי טוסטר אובן על כמה מעלות צריך לשים ?
צביה
30/03/2016
האם מעלים את הסיר על אש? גבוהה? לכמה זמן? לפני שמקררים לחמש דקות?