FoodisGood



לחמניות אווריריות מקמח מצה

על ידי FoodisGood

מתכון מנצח של מירה סולמוביץ' ללחמניות אווריריות וטעימות לפסח - לחמניות מקמח מצה, גדולות ותפוחות שניתן למלא בכל טוב וליהנות בכל ימי החג.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

2 כוסות קמח מצה

1/2 כוס שמן

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה סוכר

כוס מים פושר

4 ביצים

הוראות הכנה

לערבב הכל חוץ מהביצים ולתת לעיסה להתקרר בערך 5 דקות.

להוסיף את הביצים, כל ביצה בנפרד, ולערבב היטב לעיסה נוחה לעבודה.

לאחר מכן, להכין קערה קטנה עם מים כדי להרטיב את הידים מדי פעם.

ליצור את הלחמניות מן העיסה - יוצאות בערך 10-12 לחמניות.

לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-20-25 דקות, לבדוק אחרי 17 דקות, תלוי בסוג התנור.

בהצלחה ובתיאבון, פסח שמח...

איזה כיף שכבר פסח! הבית נקי וכולם מחכים למאכלי החג המסורתיים. אם אתם אוהבים את פסח כמונו, אתם בטוח תאהבו את העמודים הבאים:

ואם אתם מחפשים רעיונות נוספים - בקרו במדור פסח באתר: מתכונים לפסח - כל המתכונים לחג בעמוד אחד

אולי יעניין אותך...

13 דירוגים וחוות דעת

רוזליה

הכנתי את הלחמניות יצאו מושלם שהילד ביקש שאכין עוד ויצאו לי תפוחות ומהממות והכי חשוב טעימות ברמה
החשוב הוא לא לפתוח את התנור במשך האפייה ובסיום האפייה לפתוח פתח קטן לשים כף עץ שתתן להדים לצאת ולאחר 10 דקות רק להוציא כדי שישארו תפוחות ויפות
חבל שאי אפשר לצרף תמונה

רחלוש

תגובה על הלחמניות מקמח מצה …זה הגי הכי טעים בעולם יצאו לחמניות מאלפות רכות ואווריריות מתכון מנצח!!!!!

תמר

כדאי להקציף את החלבונים. להוסיף בקיפול לתערובת ולהוסיף קצת אבקת אפיה.אז יוצאות תפוחות וטעימות.אפשר לשדרג גם עם קצת קורנפלור.

רינת כהן

אני לא השתמשתי בחימום בכלל, ערבבתי את הכל נתתי לזה להתקרר ושמתי ביצים, יצאו לי לחמניות כשרות וטעימות.

ריקי

לי יצאו 8 לחמניות

אהובה

משום מה הבצק הלחמניות יצא לי קצת עיסתי.. הוספתי עוד קצת קמח מצה.

היי שרון, מומלץ לקרר את העיסה כדי שתתייצב לפני הוספת הביצים.
היי עינת, לחמניות מקמח מצה לעולם לא יצאו כמו לחמניות רגילות, הן לחות מבפנים וזה בסדר גמור.

עינת

תמיד אני הולכת לפי המתכון וזה נאפה רק מבחוץ.. בפנים זה נראה בצק לא אפוי.
מה עושים ??
והרבה פעמים אני אופה קצת יותר ומשאירה בתוך תנור כבוי וסגור.

שרון

אם הסיר לא צריך להיות על הגז, ממה צריך לקרר את העיסה?

היי צביה ונינט – אין כל צוקך להעלות את הסיר על הגז, פשוט לערבב, לקרר ולאפות.
היי ג'וליאטה, נסי לאפות על 150 מעלות, אולי תראי שיש צורך לאפות כמה דקות נוספות.

נינט

שכחתם לרשום שצריך לשים על הגז או שכך צריך להיות?

ג׳ולייטה

עם יש לי טוסטר אובן על כמה מעלות צריך לשים ?

צביה

האם מעלים את הסיר על אש? גבוהה? לכמה זמן? לפני שמקררים לחמש דקות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.