FoodisGood

קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה

כדורי הפסח – הקניידלך, מזמן הפכו נפוצים בכל בית בלי שום קשר לעדה. הקניידלך הם בעצם כופתאות קמח מצה שזורקים למרק ונהנים. אז איך מכינים קניידלך אווריריים ומוצלחים? עקבו אחר המתכונים ו-7 הטיפים הבאים.

מתכון קל לקניידלך בסיסי

מה צריך?

  • 1.5 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס שמן רגיל
  • 3 ביצים M
  • 2 כוסות מים חמים / ציר עוף
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק

איך מכינים?

  1. בקערה בינונית נערבב קמח מצה עם מלח.
  2. במיקסר נקציף את חלבוני הביצה לקצף תפוח ואוורירי (ניתן לוותר על השלב אך לא כדאי).
  3. בקערה נפרדת נטרוף חלמונים עם שמן ומים, נוסיף לקערת הקמח ונערבב היטב.
  4. ננקפל פנימה את קצף החלבונים.
  5. נכסה את הקערה ונניח במקרר למשך שעה – שעה וחצי.
  6. בידיים רטובות ניצור כדורים קטנים ונסדר על מגש.
  7. נרתיח מים עם כפית מלח, ננמיך ללהבה בינונית ונזרוק פנימה את הקניידלך.
  8. נבשל את הקניידלך למשך 25-30 דקות.

כופתאות קניידלך משודרגות

מה צריך?

  • 1 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 5 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/4 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 גזר גדול מגורד
  • 2 כפות אבקת מרק עוף כשרה לפסח

איך מכינים?

  1. נתחיל בטיגון הבצל בכף שמן עד להזהבה, נוציא ונצנן.
  2. בקערה גדולה נערבב מים עם קמח מצה, שמן, פטרוזיליה, גזר ומלח.
  3. נוסיף לקערה את הבצל המטוגן ואת הביצים, בזו אחר זו, תוך ערבוב הבלילה.
  4. בידיים רטובות נגלגל כדורי קניידלעך קטנים.
  5. נרתיח מים עם כפית מלח, ננמיך ללהבה בינונית ונזרוק פנימה את הקניידלך.
  6. נבשל את הקניידלך למשך 25-30 דקות.

טיפים להכנת קניידלך מוצלחים

הקציפו את החלבונים: אם יש מיקסר בבית, אל תוותרו על הקצפת החלבונים, הפעולה הזו תעניק לקניידלך שלכם אווריריות שעוד לא הכרתם.

טמפרטורת המים: הטיפ הבא חשוב במיוחד – בבואכם להכין קניידלך, וודאו שטמפרטורת המים היא בסביבות ה-50 מעלות. מים חמים מידי יגרמו לביצים להפוך לחביתה, מים קרירים מידי יקשו על הלישה ויגרמו ללישת יתר ולקניידלך דחוסים מידי.

שדרגו אותם: כדי לשדרג את הקניידלך הביתיים, השתמשו במרק עוף צח במקום מים, כך תוכלו לתת לקניידלך שלכם טוויסט מעניין. כמו כן, ניתן להוסיף לכופתאות ירק קצוץ לפי הטעם ואפילו למלא במילויים שונים.

קליק למתכון לקניידלך במילוי כבד קצוץ.
קליק למתכון לקניידלך עוף מיוחדים.

הניחו לתערובת להתייצב: אם כתוב במתכון שיש להניח את תערובת הקניידלך במקרר, אל תוותרו על השלב הזה. אם אתם רוצים עיגולי קניידלך מושלמים – יש להניח לתערובת להתייצב לפחות שעה במקרר.

גודל הכדורים: שימו לב, הקניידלך מתנפחים במי הבישול וגם במרק עצמו, לכן, מומלץ להכין כופתאות קטנות, בגודל של כדורי פינג – פונג, כדי לקבל גודל מושלם.

בישול הקניידלך: הטיפ הכי טוב שניתן לתת לגבי בישול הקניידלך הוא שלא כדאי להכין את הכופתאות בתוך המרק, המרק נועד לחימום ולהגשה. בישול קניידלך מוצלחים יהיה בסיר עם מים רותחים וכפית מלח. לאחר רתיחה, הנמיכו ללהבה בינונית – נמוכה ובשלו כ-25 דקות. בישול הקניידלך במרק יעכיר אותו.

איך יודעים שמוכן? כדי שהקניידלך שלכם יהיו באמת מושלמים, יש להוציא אותם בדיוק בזמן! קניידלך שבושלו זמן קצר מידי עתידיים להיות דחוסים, קניידלך שבושלו יותר מידי זמן עתידיים להתרכך ולהתפרק במרק. כדי לדעת שהכופתאות מוכנות ניתן להשתמש בשיפוד או קיסם, פשוט לדקור את כדורי הקניידלך ולוודא שהמרקם אחיד לאורך כל הדרך. אם התחילה ישנו מרקם רך ולאחר מכן קשה – הקניידלך לא מוכנים.

מתכון למרק עוף עם קניידלך

מה צריך?

  • 2 גזרים גדולים קלופים ופרוסים
  • 2 קישואים שטופים ופרוסים
  • 2 גרונות הודו (לא חובה)
  • שוקי עוף לפי הצורך
  • שמן לטיגון
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ליטר מים
  • 1.5 כפות אבקת מרק עוף

איך מכינים?

  1. בסיר גדול ועמוק נטגן את שוקי העוף וגרונות ההודו בשמן חם כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר ליטר מים רותחים, גזרים, קישואים, שמיר ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים אבקת מרק עוף ומערבבים היטב, עד שכל האבקה נמסה.
  4. ממשיכים לבשל את המרק על להבה בינונית כ-45 דקות, עד שהעוף מוכן.
  5. כשהעוף מוכן, זה הזמן להוסיף את כדורי הקניידלך שלנו, מוסיפים אותם אחד אחד ובזהירות.
  6. מבשלים את כדורי הקניידלך במרק 5-7 דקות.
  7. מוזגים לקעריות ונהנים!

עוד מתכונים מומלצים לפסח

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן