FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


לחמניות מושלמות לפסח מקמח תפוחי אדמה

על ידי FoodisGood

"מצאתי את השילוב המנצח ללחמניות כשרות" המתכון של ויוי בן שלמה ללחמניות גדולות מקמח תפוחי אדמה, קמח תירס וקמח מצה - שילוב מנצח ללחמניות כשרות לפסח וקלות להכנה, שיעבירו את החג בקלות וביעילות!

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

מצרכים למתכון

כוס קמח תפוחי אדמה

כוס קמח מצה

כוס קמח תירס

שקית אבקת אפייה כשרה לפסח

2 כוסות מים

1 כוס שמן

8 ביצים

מלח פלפל

למריחה: ביצה טרופה

הוראות הכנה

להרתיח את המים בסיר, להוסיף לסיר שמן ומלח.

להוריד מהאש, להוסיף את הקמח תפוחי אדמה, את קמח התירס ואת הקמח מצה ולערבב טוב.

להקציף לתוך בלילת הלחמניות את הביצים, אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות.

לרפד תבנית בנייר אפייה ולסדר לחמניות יחסית גדולות - חשוב לשמור על רווח בין לחמנייה ללחמנייה.

ליצור כמה חתכים בעזרת מזלג בחלק העליון של כל לחמנייה, למרוח ביצה טרופה ולפזר מלח גס, שומשום או מה שבוחרים.

לאפות את הלחמניות בתנור חם על 200 מעלות עד שהלחמניות מזהיבות ומקבלות צבע יפה ומרקם קראנצ'י מבחוץ. כשהלחמניות מוכנות יש לסגור את התנור, להשאיר חריץ פתוח ולהניח ללחמניות לחצי שעה.

בונאפטיט. חג פסח שמח..

34 דירוגים וחוות דעת

ברכה קניג

אפשר בלי קמח תירס בלחמניות פסח
לא משתמשת ב2מח תירס בפסח

טינה

הלחמניות יצאו ממש טעים, אחזור להשתמש במתכון בכל פעם שיחוסל חחח

מירי

יצא מאוד נוזלי למרות הוספת הקמחים

דורין

שלום
נראה ממש טוב!
האם אפשר לשים פחות ביצים? אין לי מספיק כרגע וממש רוצה להכין….
תודה!
דורין

עדנה

בוקר טוב
האם להוסיף את הקמחים כשהמים +שמן רותחים?

רוני

הי…מישהו הקפיא והפשיר? חשוב לי לדעת.תודה

עדי

תודה, הכנתי, יצא מצוין. רציתי להעיר שלא רשום במתכון מתי להוסיף את אבקת האפייה. בנגלה הראשונה הוספתי עם הקמחים אבל בגלל שהמים רותחים היא מיד התחילה לתסוס ונראה לי שזה פגע בתפיחה. בנגלה השנייה שמתי בסוף בסוף אחרי הקצפת הביצים, כשהתערובת קצת קרה יותר, ויצא יותר מוצלח. בקיצור ממליצה להוסיף הוראה במתכון.

היי תמי,
כ=25 לחמניות (תלוי בגודל).

תמי וולף

כמה לחמניות מתקבלות?
,תודה,
חג שמח

בתיה

אשמח לדעת באיזה קמח אפשר להחליף את קמח המצה ( קשה לי לעיכול)?

רן

מה לגבי ערך תזונתי קלורי ממוצע ללחמנייה?

היי יעל, ליצירת לחמניות ארוכות נעזרים בכף ויוצקים כמות גדולה יותר משל לחמניות עגולות. מעצבים את הלחמניות לאורך בעזרת הכף והן מקבלות צורה יפה בתנור.

היי בת חן ויפעת,
המתכון ללחמניות מצריך שילוב של 3 הקמחים כדי לקבל לחמניות אווריריות ומוצלחות.
לא מומלץ להחליף או לשנות מצרכים מהסיבה הפשוטה שהלחמניות יצאו שונות.

בת חן

זה ממש דחוף..אם אני לא עושה עם קמח תירס המתכון נשאר אותו דבר או כמויות שונות??

יפעת

שלום,

האם אפשר להשתמש בקורנפלור (עמילן תירס) במקום קמח תירס?

תודה

יעל

כיצד עושים את הצורה המוארכת של הלחמניות

יוסי

לצערי לא הייה לי את כל המצרכים
השתמשתי בכוס חד פעמי שקופה פשוטה למידה
כוס וחצי קמח תופח לעוגות ואפייה של אוסם
כוס וחצי קמח תפו"א
6 ביצים כוס שמן
2 כוס מים
כפית שטוחה מלח
180 מעלות חצי שעה
10 דקות בתנור כבוי
לאחר 10 דקות מחוץ לתנור יצא נפלא ומאוד מפתיע
נסו ותהנו

יוסי

לצערי לא היה לי את כל החומרים
אני שמתי כוס וחצי קמח מצה תופח לעוגות ואפייה של אסם
וכוס חצי קמח תפו"א
6 ביצים כוס שמן
2 כוסות מים ומעט מלח
180 מעלות חצי שעה בתנור ועוד 10 דקות בתנור כבוי
לאחר 10 דקות מחוץ לתנור המרקם הייה פשוט נפלא
ממליץ בחום לנסות את המתכון
*השתמשתי בכוסות שקופות מהחד פעמי הפשוטות למידה
הוראות ההכנה בדיוק לפי המתכון באתר לא שיניתי

אהובה

הכנתי את הלחמניות יצאו מעולות וטעימות … תודה על המתכון

היי אסתר, כוס מדידה רגילה.

אסתר

היי… מה הכמות של הכוס 240 גרם?

היי לאה ומירב,
קמח התירס נחוץ במתכון ללחמניות – שילוב הקמחים הוא מה שמביא לתוצאה מנצחת.

לאה

שלום.האם ניתן להכין את הלחמניות ללא הקמח תירס? תודה וחג שמח

מירב

שלום
האם אפשר, לוותר על הקמח תירס
ולשים משהו במקומו? ?

היי לימור,
ללחמניות מומלץ להשתמש בקמח דק, אך ניתן להשתמש גם בקמח גס.

לימור

ערב טוב

הבנתי שיש 2 סוגים של קמח תירס – דק וגס. באיזה סוג צריך להשתמש במתכון?
תודה רבה

היי מורן,
הכמויות במתכון בכוסות מדידה.

מורן

כוס מים חד פעמי?

לימור, תודה על העירנות 🙂
כן, מדובר בשקית אבקת אפייה כשרה לפסח.

לימור

תודה רבה על התשובה המהירה..
עוד שאלה – ברשימת המצרכים כתוב "אפיה". הכוונה לשקית אבקת אפיה?
שוב תודה

היי לימור,
1. להקציף את הביצים הכוונה להוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב.
2. אפייה עד שהלחמניות זהובות וברגע שאת נוגעת בלחמנייה את מרגישה שהיא קשה מבחוץ.
3. מהכמות הזאת יוצאות בערך 25-30 לחמניות, כמובן שתלוי בגודל הלחמנייה שעיצבת.

חג שמח וכשר..

לימור

שלום רב
יש לי כמה שאלות, ברשותך:
1. מה הכוונה "להקציף לתוך הבלילה את הביצים"?
2. כמה זמן אפייה?
3. כמה לחמניות יוצאות?

תודה רבה וחג שמח

היי חגית, מדובר בקמח תירס צהוב אך במידה ויש לך קמח תירס לבן זה גם בסדר 🙂
חג פסח שמח..

חגית בן יעקב

תודה הלחמניות נראות מעולה. רק שאלה האם מדובר בקמח תירס לבן או צהוב?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.