פיצה כשרה לפסח – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood

המתכון של "דורית - יצירה במטבח" לפיצה כשרה לפסח בשילוב מצות, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. "אם נמאס לכם מבשר, אז פנקו את עצמכם בפיצה קלה להכנה וכשרה לפסח". מתכון בטוח לפיצה שכולם אוהבים.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • פיצה פסח (לתבנית תנור אחת)

מצרכים למתכון

חומרים לבצק:

3 מצות

1 כוס קמח מצה

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 ביצים

1/2 כפית אבקת אפייה כשרה לפסח

מלח לפי טעם

חומרים לרוטב:

1 כף שמן זית

1 קופסה עגבניות מרוסקות (260 ג')

2 שיני שום כתושות

1 כף רסק עגבניות

קורט סוכר

1 כפית אורגנו

מלח, פלפל שחור

לציפוי:

גבינה צהובה/ מוצרלה (כ 250 ג')

תוספות שאוהבים

הוראות הכנה

הכנת בצק הפיצה

מחממים תנור ל 180 מעלות.

את 3 המצות משרים במים עד למרקם של לחם מושרה במים ואז סוחטים.

מערבבים את כל חומרי בצק הפיצה עד לתערובת אחידה.

משטחים את בצק הפיצה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן.

הרכבת הפיצה ואפייה

מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד ויוצקים את הרוטב מעל לפיצה.

אופים את הפיצה עם הרוטב בלבד בתנור חם על 180 מעלות כ 12 דקות.

מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה מגורדת או פרוסות גבינה שאוהבים, מעל לגבינה שמים תוספות שאוהבים.

מחזירים לאפייה עד לבעבוע של הגבינה (כ 10 דקות).

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00