מרק ירקות מיוחד עם קניידלך עוף
על ידי Suzy Elbaz מנות ראשונות, מרקים
מתכון למרק ירקות מיוחד לפסח עם קניידלך עוף - בתערובת הקניידלך ישנו עם חזה עוף ומגוון תבלינים וירק ליצירת קניידלך מיוחדים עם טעם טוב. מתכון טוב לפסח אבל גם טעים כל השנה.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
50 דקות
1 שעה 30 דקות
2 שעות 20 דקות
- סיר מרק גדול
מצרכים למתכון
למרק
4 תפוחי אדמה
2 בצלים יבשים גדולים
2 קישואים
עלי סלרי אמריקאי
1 צרור כוסברה
3-4 חלקי עוף (כמה שבא לכם)
פלפל שחור, מלח וכורכום
לתערובת הקניידלך :
250 גרם חזה עוף טחון
תבלינים: מלח, פלפל שחור, משיה, אגוז מוסקט
1/4 צרור כוסברה
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כוס קמח מצה
1 ביצה
1/2 כוס מים קרים (אם חסר יש להוסיף)
מעט שמן
הוראות הכנה
הכנת המרק
בסיר גדול מביאים לרתיחה מים כמעט עד הסוף.
מוסיפים את התבלינים, הירקות הקצוצים והחלקי עוף.
מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
הכנת קניידלך עוף
את העוף הטחון מערבבים עם תבלינים וירק - מערבבים היטב עד שהירק מתפזר באופן שווה.
מוסיפים לעוף הטחון גם קמח מצה, ביצה ומים קרים ומערבבים בלצק דביק אבל נוח לעבודה - אם צריך, מוסיפים עוד מים קרים.
עובדים בידיים רטובות, מבצק הקניילדעך קורצים עיגולים קטנים ויוצרים כדורים.
מוסיפים את כדורי הקניידלך למרק, מנמיכים לאש קטנה כשי לשמור על הקניידלך שלמים וממשיכים לבשל כשעה עם חצי מכסה.
בהצלחה, סוזי..