מתכון ללאפות כשרות לפסח

על ידי המטבח של שרית

בני משפחתי מאוד מחוברים לבצקים ולחמים, היום אני משתפת במתכון שלמדתי לפני שנים משכנתי - מתכון ללאפות כשרות לפסח. אמנם לא הלאפות אליהן אנחנו רגילים אבל הולכות מצוין בתור סנדוויץ' או בעל האש.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 15 דקות

    35 דקות

    50 דקות

  • כ-13 לאפות

מצרכים למתכון

1/2 קילו קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח מצה

2 ביצים

1/2 כף סוכר

1.5 כפות מלח

1 אבקת אפייה כשרה לפסח

1/2 כוס שמן

4-5 כוסות מים

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח תפוחי אדמה עם קמח מצה.

מוסיפים לקערה ביצים, סוכר, מלח אבקת אפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים שמן ו-4 כוסות מים ומערבבים, אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס עד כוס מים.

את כל המצרכים מערבבים היטב עד לבלילה ללא גושים כלל (דומה לפנקייק)

מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים לתוכה כמות של חצי מצקת מרק רגילה.

מסובבים את המחבת כך שבלילת הלאפות תתפרש על כל פני השטח.

מטגנים משני הצדדים, כל צד יש להשאיר יחסית זמן רב, עד שמופיעים סימנים שרופים כמו של לאפה, בתאבון..

כמות הלאפות שיוצאת תלויה בגודל המחבת. חשוב מאוד לשמור על לאפות דקיקות, במידה והמחבת שלכם לא מספיק רחבה, הורידו מכמות הבלילה שאתם מוסיפים למחבת.

הכי שימושיים לפסח:

כל המתכונים לחג בעמוד אחד​ - מתכונים לפסח

שתפו את המתכון >>

23 דירוגים וחוות דעת

מזל

24/04/2019

יצא מושלם!!! גלגלו כמו מלאווח עם ביצה או גבינה וירקות. ממש טעים. מאמצת לכל שנה ב”ה. תודה!!!

קלרה

02/04/2019

ניראה כמו מתכון מנצח
במה ניתן להמיר את קמח המצה ?
שגם צילאקים יוכלו להנות כל השנה

סיון

02/04/2018

כמה דעות סותרות, מעניין כמה פה יודעים להכין אוכל, מכינה היום, שיהיה לי בהצלחה

הילה

16/04/2017

היו הרבה תקוות.. בגדול לא מוצלח. באמצע נשאר לא עשוי אעפי שהיה במחבת די הרבה זמן ומשני הצדדים. ממליצה לא לנסות ומי שבכל זאת מעוניין לנסות תתחילו מכמות קטנה באופן יחסי כי חבל על כל חצי קג הקמח.
בהצלחה וחג שמח!

אורי

14/04/2017

יצא מעולה
אני במקרה עושה לאפות רגילות אך לפסח זה מצויין

יעל שבח

14/04/2017

יצא מעולה הכנתי פעמיים וזה מתכון ממש טוב!!! תודה!

מיכל הרשקוביץ

11/04/2017

יצא מעולה , נחטף מהשולחן , תודה על המתכון

צ

10/04/2017

יצא מצוין כמויות מדויקות כבר שנה שנייה שאני מכין!!

לוי עמית

20/03/2017

במה אפשר להמיר את הביצים בשביל שהלאפות יהיו טבעוניות וכשרות לפסח?
תודה מראש וחג שמח

foodisgood

01/05/2016

היי ספיר,
הלאפות נשמרות טריות כיומיים, מומלץ לאכול חמות בלבד (אם יש צורך לחמם שוב לפני ההגשה).

יניב

28/04/2016

לא יוצא כמו בתמונה , קצת מאוכזב .
מתאים לאכול עם גבינות

ספיר כהן

28/04/2016

כמה זמן זה יכול לשמור על הטריות ? וכמה לאפות יוצא ?

אורנה

28/04/2016

יצא מעולה, אמנם לא גדולות כמו לאפה רגילה, אבל מספיק טוב וטעים לניגוב חומוס ולגלגל עם בשר על האש☺

אתי רוזנצוויג

28/04/2016

4 כוסות זה יותר מידי , יצא לי ממש מימיי , נראה לי 3 בתור התחלה סבבה … ואם יש צורך אז להוסיף עוד כוס. ניסיון ראשון יצא זוועה ..ננסה היום עם פחות כוס מים….

מימי ברקוביץ

27/04/2016

שרית, כל הכבוד על המתכון פשוט קל להכנה טעים ומשביע יישר כוח.

שירלי

27/04/2016

אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום קמח תפוחי אדמה?

ג’סי

26/04/2016

יצא מלוח ברמות, שימו שלוש כפיות.

אורית

25/04/2016

הכנו ומאד התאכזבנו. המרקם הפנימי היה רך ומזכיר מסטיק. לא ממליצה

לימור

25/04/2016

יצא מעולה!!

מורן

24/04/2016

יצא מוצלח מאוד! תחליף מעולה לפסח! תודה על המתכון הנהדר 🙂

סוזן ססמן

13/04/2016

נראה טעים, אהב י את זה.

אביה

09/04/2015

אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוח אדמה?

חנית אוחיון

09/04/2015

הכנתי את הלאפות ומן הסתם לא יצא דומה בדיוק ללאפות רגילות אבל מספיק טוב בשביל פסח..
תודה על המתכון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00