FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון ללאפות כשרות לפסח

על ידי המטבח של שרית

בני משפחתי מאוד מחוברים לבצקים ולחמים, היום אני משתפת במתכון שלמדתי לפני שנים משכנתי - מתכון ללאפות כשרות לפסח. אמנם לא הלאפות אליהן אנחנו רגילים אבל הולכות מצוין בתור סנדוויץ' או בעל האש.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 15 דקות

    35 דקות

    50 דקות

  • כ-13 לאפות

מצרכים למתכון

1/2 קילו קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח מצה

2 ביצים

1/2 כף סוכר

1.5 כפות מלח

1 אבקת אפייה כשרה לפסח

1/2 כוס שמן

4-5 כוסות מים

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח תפוחי אדמה עם קמח מצה.

מוסיפים לקערה ביצים, סוכר, מלח אבקת אפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים שמן ו-4 כוסות מים ומערבבים, אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס עד כוס מים.

את כל המצרכים מערבבים היטב עד לבלילה ללא גושים כלל (דומה לפנקייק)

מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים לתוכה כמות של חצי מצקת מרק רגילה.

מסובבים את המחבת כך שבלילת הלאפות תתפרש על כל פני השטח.

מטגנים משני הצדדים, כל צד יש להשאיר יחסית זמן רב, עד שמופיעים סימנים שרופים כמו של לאפה, בתאבון..

כמות הלאפות שיוצאת תלויה בגודל המחבת. חשוב מאוד לשמור על לאפות דקיקות, במידה והמחבת שלכם לא מספיק רחבה, הורידו מכמות הבלילה שאתם מוסיפים למחבת.

הכי שימושיים לפסח:

כל המתכונים לחג בעמוד אחד​ - מתכונים לפסח

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

24 דירוגים וחוות דעת

נעמי

יצא מצוין!
הייתי מורידה מלח. לטעמי כף מלח מספיקה.
תודה רבה

מזל

יצא מושלם!!! גלגלו כמו מלאווח עם ביצה או גבינה וירקות. ממש טעים. מאמצת לכל שנה ב"ה. תודה!!!

קלרה

ניראה כמו מתכון מנצח
במה ניתן להמיר את קמח המצה ?
שגם צילאקים יוכלו להנות כל השנה

סיון

כמה דעות סותרות, מעניין כמה פה יודעים להכין אוכל, מכינה היום, שיהיה לי בהצלחה

הילה

היו הרבה תקוות.. בגדול לא מוצלח. באמצע נשאר לא עשוי אעפי שהיה במחבת די הרבה זמן ומשני הצדדים. ממליצה לא לנסות ומי שבכל זאת מעוניין לנסות תתחילו מכמות קטנה באופן יחסי כי חבל על כל חצי קג הקמח.
בהצלחה וחג שמח!

אורי

יצא מעולה
אני במקרה עושה לאפות רגילות אך לפסח זה מצויין

יעל שבח

יצא מעולה הכנתי פעמיים וזה מתכון ממש טוב!!! תודה!

מיכל הרשקוביץ

יצא מעולה , נחטף מהשולחן , תודה על המתכון

צ

יצא מצוין כמויות מדויקות כבר שנה שנייה שאני מכין!!

לוי עמית

במה אפשר להמיר את הביצים בשביל שהלאפות יהיו טבעוניות וכשרות לפסח?
תודה מראש וחג שמח

היי ספיר,
הלאפות נשמרות טריות כיומיים, מומלץ לאכול חמות בלבד (אם יש צורך לחמם שוב לפני ההגשה).

יניב

לא יוצא כמו בתמונה , קצת מאוכזב .
מתאים לאכול עם גבינות

ספיר כהן

כמה זמן זה יכול לשמור על הטריות ? וכמה לאפות יוצא ?

אורנה

יצא מעולה, אמנם לא גדולות כמו לאפה רגילה, אבל מספיק טוב וטעים לניגוב חומוס ולגלגל עם בשר על האש☺

אתי רוזנצוויג

4 כוסות זה יותר מידי , יצא לי ממש מימיי , נראה לי 3 בתור התחלה סבבה … ואם יש צורך אז להוסיף עוד כוס. ניסיון ראשון יצא זוועה ..ננסה היום עם פחות כוס מים….

מימי ברקוביץ

שרית, כל הכבוד על המתכון פשוט קל להכנה טעים ומשביע יישר כוח.

שירלי

אפשר לשים קמח תופח לפסח במקום קמח תפוחי אדמה?

ג'סי

יצא מלוח ברמות, שימו שלוש כפיות.

אורית

הכנו ומאד התאכזבנו. המרקם הפנימי היה רך ומזכיר מסטיק. לא ממליצה

לימור

יצא מעולה!!

מורן

יצא מוצלח מאוד! תחליף מעולה לפסח! תודה על המתכון הנהדר 🙂

סוזן ססמן

נראה טעים, אהב י את זה.

אביה

אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוח אדמה?

חנית אוחיון

הכנתי את הלאפות ומן הסתם לא יצא דומה בדיוק ללאפות רגילות אבל מספיק טוב בשביל פסח..
תודה על המתכון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.