מתכון ללחם זיתים ביתי

על ידי אסנת לנקרי  , , ,

לחם זיתים שתכינו שוב ושוב, כזה שממלא את הבית בריח מיוחד, פותח את התיאבון וצריך רק חמאה טובה לידו כדי ליהנות.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 25 דקות

    25 דקות

  • 5 כיכרות / 12 לחמניות

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

1 כף סוכר

1/4 כוס שמן זית

2-2.5 כוסות מים פושרים

זיתים מצומקים מרוקאים קצוצים

מעט טימין קצוץ

מעט אבקת שום

כפית מלח

למריחה

שמן זית

הוראות הכנה

בקערת המיקסר נלוש יחדיו קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ו-2 כוסות מים פושרים כ-5 דקות, עד לבצק רך ונוח. במידה ויש צורך נוסיף עוד כחצי כוס מים פושרים.

נוסיף לבצק מלח, זיתים, טימין ואבקת שום ונלוש היטב כ-5 דקות נוספות.

נכסה את הקערה ונניח לתפיחת הבצק עד הכפלת הנפח כשעה וחצי - שעתיים.

נחלק את הבצק ל-5 כדורים, מכל כדור בצק ניצור כיכר לחם (ניתן לעצב כלחמניות, באגטים וכד'..).

נסדר את כיכרות הלחם על בתנית מרופדת בנייר אפייה, נשמור על רווחים גדולים.

נמשוך כל כיכר לחם בשמן זית ונניח לתפיחה נוספת להכפלת הנפח, כשעה של התפחה.

נאפה את הלחמים בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה יפה של הלחמים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00